Felzárkózás

2023.07.31. 22:50

Hárommilliárd forintos támogatást kapnak a hátrányos helyzetű gyermekeket támogató tanodák

A programban a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, valamint a hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek vehetnek részt.

MW

Gyerekek palacsintát sütnek Szabó Bernát Sándorné, a Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója (j) irányításával a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye Magvetõ Tanodájában 2017. február 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Több mint hárommilliárd forintos támogatást kapnak a tanodák

Több mint hárommilliárd forintos keretösszeggel hirdet pályázatot a Belügyminisztérium a tanodák támogatására - jelentette be sajtótájékoztatón Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium (BM) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn.

Kiemelte, hogy a 2024-2026 évekre vonatkozó tanoda pályázat mintegy 175-180 tanoda támogatását teszi lehetővé. Több mint ötezer gyermek tudja a szolgáltatást igénybe venni.

Radomszki Lászlóné ismertette, hogy a tanoda programban a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, valamint a hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek vehetnek részt. 

Az esélyteremtő, felzárkózást segítő programban a fiatalok olyan tanórán kívüli foglalkozásokra járhatnak, amelyek hozzájárulnak a szociokulturális hátrányok kompenzálásához, a társadalomba való sikeres beilleszkedéshez, egyúttal a szabadidő hasznos eltöltését is segítik - magyarázta a helyettes államtitkár, aki emlékeztetett arra is, hogy a központi költségvetés 2019 óta folyamatosan biztosít forrást a tanoda szolgáltatás működtetésére.

A tanodák működésére szánt összeg évről évre növekszik - húzta alá.

Közölte: 

a következő három éves - 2024. január 1. és 2026. december 31. közötti - finanszírozási időszakra több mint hárommilliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre.

A minisztérium augusztus 3-tól szeptember 15-ig várja a fenntartók pályázatait - tette hozzá.

A pályázati eljárás lebonyolításával a Belügyminisztérium a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságot bízta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában