Diplomácia

2023.08.20. 08:54

Energiabiztonsági kérdésekről tárgyalt Orbán Viktor a türkmén elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Karmelita kolostorban fogadta Serdar Berdimuhamedow türkmén államfőt, aki munkalátogatásra érkezett Budapestre - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) Serdar Berdimuhamedow türkmén államfõvel (j3) folytat megbeszélést a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b)

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A találkozó kiemelt fontosságú Magyarország energiabiztonsága szempontjából, ugyanis Türkmenisztánnal olyan átfogó energetikai együttműködési megállapodásról folynak az egyeztetések, amelynek lényeges eleme, hogy a jövőbeli türkmén gázexport egyik célországa Magyarország legyen.

ORBÁN Viktor; BERDIMUHAMEDOW, Serdar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Serdar Berdimuhamedow türkmén államfőt (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A tárgyaláson elhangzott: 

kétoldalú kapcsolatainkban még kiaknázatlan lehetőségek vannak az egészségügy, a gyógyszeripar, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a vízügyek, az oktatás és a kultúra terén való együttműködésre is.

Türkmenisztán elnöke Magyarország nemzeti ünnepén gratulált és sok boldogságot kívánt a magyar népnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában