Emlékeztető

2023.08.05. 14:03

Menczer Tamás szerint a dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos

A dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos – fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldali kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton közösségi oldalán.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Menczer Tamás a bejegyzésben azt írta, hogy a „dollárosok” folyamatosan azt hazudják, hogy az Oroszországgal kötött gázszerződés szükségtelen és drága. Arról, hogy „Gyurcsány úr új csodafegyvere”, Kocsis-Cake Olivio azt mondta, hogy az orosz gázt el kell zárni, az államtitkár úgy vélekedett: 

a baloldal hagyná, hogy megfagyjunk.

Mint arra Menczer Tamás is rámutatott: 

a magyarországi éves gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz, és ez a mennyiség belátható időn belül nem pótolható. 

Hozzátette, hogy az orosz gáz nélkül Magyarország megfagyna, a lakásokban nem lenne fűtés, az ipar leállna, a munkahelyek megszűnnének.

Az orosz gáz tehát az ellátásbiztonságot, energiabiztonságot jelenti

– emelte ki Menczer Tamás államtitkár, aki „elképesztő felismerésnek” nevezte „a dollárbaloldal és a dollármédia” állítását arról, hogy a gáz drága. Hozzátette: 

a gáz azért drága, mert van egy háború és van egy káros brüsszeli szankciós politika, amely az orosz energiaforrásokat kiszorítja Európából.

Úgy fogalmazott: 

ha a baloldal valóban radikális árcsökkenést akar, álljon a béke mellé, és lépjen fel a káros szankciók ellen, ahogy az Orbán-kormány teszi. Sajnos a baloldal ezzel szemben háborúpárti. 

Menczer Tamás fontosnak nevezte, hogy az oroszokkal kötött megállapodás fényévekkel kedvezőbb annál a szerződésnél, amelyet korábban a baloldal kötött. Tehát, ha „a baloldali kollégák” rossz megállapodást akarnak látni, vegyék kezükbe azt, amelyet ők kötöttek az oroszokkal.
Tévedésnek és hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy Magyarország az oroszoktól vásárol gázt, „ha a fene fenét eszik is”. 

Ezzel szemben a baloldal volt az, aki csak az oroszoktól vett gázt

 – emlékeztetett az államtitkár.

Tájékoztatása szerint a baloldal idején ugyanis csak az oroszokkal volt hosszú távú megállapodása Magyarországnak, most azonban van Horvátországban a Shellel is. A „balosok” idején semmilyen, gázbeszerzéshez szükséges infrastruktúra nem volt, 

most viszont bármilyen irányból képes az ország gázt vásárolni.

Van is már megállapodás Azerbajdzsánnal, és vizsgálják a további, katari, törökországi, romániai lehetőségeket is,tette hozzá a bejegyzésben.
Menczer Tamás összegzésként hangsúlyozta: 

az orosz gáz a biztonságot jelenti, és aki árcsökkenést akar, álljon a béke mellé. A baloldal hazudik - de ebben semmi új nincsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában