Provokáció

2023.12.16. 08:39

Ismét botrányt okozott a Momentum politikusa

Újabb elemmel bővült azoknak a botrányok listája, amelyeket Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselője generált. A baloldali politikus a legutóbbi testületi ülésen arrogánsan provokálta a Fidesz képviselőit, majd Pikó András segítségével áldozatként próbálta beállítani magát.

MW

Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselője

Forrás: Hírnyolc/City Magazin

Fotó: Baranyai Attila

A friss eset a képviselő-testület legutóbbi ülésen történt, mégpedig egy olyan óvodai épülettel összefüggésben, amelynek pályázat útján kívánt gazdát találni az önkormányzat. A józsefvárosi Fidesz indítványt terjesztett elő, mellyel azt szerette volna elérni, hogy az ingatlant a sérült gyermekkel foglalkozó Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány kaphassa meg – írja a Magyar Nemzet. 

A szervezet bentlakásos intézményt hozna létre sérült gyermekek számára, ennek fedezetét magánadományokból garantálná. Az alapítvány már működtet egy napközit, amelynek elismertségét, társadalmi hasznát kellően jelzi, hogy nemrégiben érdemelte ki a Családbarát Magyarország Önként Jöttem díját.

A Pikó András vezette önkormányzat baloldali többsége azonban egy adminisztratív húzással napirendre sem vette az indítványt, ennek az lehet az oka, hogy az épületet – információnk szerint – külföldi befektetőnek szánják. Emiatt szóváltás alakult ki, a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz arrogáns, pökhendi megjegyzésekkel provokálta a Fidesz képviselőit és telefonnal felvételt készített róluk

Egry Attila fideszes politikus odalépett Szarvashoz, azt kérve, hogy fejezze be a kamerázást. Szarvas ezt nem tette meg, egy ponton még inkább a fideszes képviselő arcába nyomta a telefont. Egry a készüléket és Szarvas azt tartó kezét megpróbálta a saját orra elől eltolni, a momentumos pedig elejtette a telefont. Pikó András baloldali polgármester erre tettlegességre hivatkozva tíz perc szünetet rendel el. A baloldali sajtóban másként jelent meg az eset, a Telex például arról számolt be, hogy Pikó András szerint Egry Attila lépett fel tettlegesen, a megtámadott momentumos képviselő pedig nem csinált semmit.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában