Felszólítás

2024.01.17. 18:55

Fidesz: Karácsony Gergely állapodjon meg a vármegyebérletről a kormánnyal

„Azt várjuk a főpolgármestertől, hogy üljön le a tárgyalóasztalhoz és állapodjon meg a kormánnyal a vármegyebérlet részleteiről” – jelentette ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Fidesz által delegált igazgatósági tagja az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában.

MW

Szilágyi Demeter, a BKK Fidesz által delegált igazgatósági tagja

Forrás: Szilágyi Demeter / Facebook

Fotó: BARANYAI ATTILA

Egy jó ajánlatot nem utasíthat vissza Karácsony Gergely csak azért, hogy „ismét Gyurcsány Ferenc utasítását követve” harcba szálljon a kormánnyal - közölte Szilágyi Demeter.

Ugyanis a budapestiek olcsóbb és több szolgáltatást vehetnek igénybe a vármegyebérlettel, tette hozzá. Felidézte, hogy eltelt egy hét a kormány ajánlata óta, és hiába várják Karácsony Gergely válaszát, a főpolgármester hallgat.

Pedig a kormány ajánlata szerint a diákbérlet például több mint egyharmadával kerülne kevesebbe, mint most. Továbbá a vármegyebérlet nemcsak Budapestre volna érvényes, hanem a többi között Szentendrén, Vácon, vagy Gödöllőn is közlekedhetnének vele a budapestiek és az agglomerációban élők. Karácsony Gergely a hallgatásával bizonytalanságban tart mindenkit

– mondta. Ebben a helyzetben egy jó ajánlatról tárgyalni kell, hogy a budapestiek a jövőben olcsóbban és több szolgáltatást vehessenek igénybe, fűzte hozzá.

A Budapestiek ettől többet érdemelnek

– fogalmazott végül a videónyilatkozatban a Szilágyi Demeter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában