Reagált a médiaszövetség

2024.02.17. 20:55

Újságírókra támadtak az influenszertüntetésen (videó)

„Felháborító és megdöbbentő” – reagált a médiaszövetség az influenszertüntetésen történtekre a Magyar Nemzet cikke szerint.

MW

Pénzgyűjtéssel kezdődött, újságírók elleni erőszakba torkollott a péntek esti baloldali tüntetés

Forrás: Magyar Nemzet

Szörnyek odakint – tiltakozás a kollégáinkat ért újabb durva támadás ellen – ezzel a címmel juttatta el közleményét a Magyar Nemzethez a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ). Az MNMSZ megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy a péntek esti influenszertüntetésen ismét munkájukat végző újságírókat ért durva támadás. 

Nyomatékosan felhívjuk a demonstráció szervezőinek és résztvevőinek figyelmét, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága nem párosulhat erőszakkal, és nem sértheti a sajtószabadságot

 – írták a közleményben. Hozzátették: nem először fordul elő, hogy egy baloldali tüntetésen munkájukat végző újságírókat ér durva támadás. Ezúttal a Pestisracok.hu stábját lökdösték és rugdosták meg a tiltakozók.

Szövetségünk mindig is határozottan kiállt a szabad véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága mellett. Tiltakoztunk, amikor politikusok fenyegettek meg elhallgattatással hivatásukat gyakorló újságírókat és hallattuk a hangunkat, amikor baloldali tüntetéseken ért durva atrocitás kollégákat. Nem hallgattunk, amikor túlterheléses támadás érte a Telex és a 444 oldalait és kiálltunk az ATV-csoport megfenyegetett munkatársai mellett. Tiltakozásunknak adunk hangot most is, felszólítva egyben a baloldali médiumokat és újságírószervezetüket, a MÚOSZ-t, hogy álljanak ki a támadást elszenvedett kollégák mellett

 – fogalmaztak a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában