Az igazság órája

2024.03.17. 10:05

A baloldal szolga, a jobboldal partner (videó)

Az amerikai és magyar jobboldal meg tud egyezni értékekben és érdekekben, a magyarországi baloldal viszont kintről várja a pénzt a kampányra.

MW

Orbán Viktor kormányfő (b) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án Fischer Zoltán

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Az a fő különbség, hogy a magyarországi baloldal abszolút alárendelt viszonyban van az amerikai demokratákkal, a míg a jobboldal a két országban egymás szövetségese, egyenrangú partnerként kezelik egymást – hangsúlyozta Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László, az AK vezető elemzője. Mint mondta: mindenki látta, hallotta, hogy Donald Trump az Egyesült Államok volt, és remélhetőleg következő elnöke milyen baráti szavakkal köszöntötte floridai birtokán Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. 

A szuverenitás azt jelenti, hogy a saját ügyeinkben mi hozzuk meg a döntéseket, ezt képviseli a magyar jobboldal. Ezzel nem áll ellentétben, hogy jó viszonyt ápolnak más országok politikusaival – fejtette ki Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Azért, mert értékekben és érdekekben meg tudnak egyezni. És nem azért, mert várnak tőlük valamit, vagy onnan várják a pénzt kampányra – utalt a magyarországi baloldal külföldi finanszírozási botrányára, a guruló dollárok ügyre. 

Március 15-i nemzeti ünnep kapcsán Dornfeld László elmondta: teljesen egyértelmű, hogy aki idegen érdekeket szolgál ki, a saját politikai szervilizmusát bocsátja áruba, és ezáltal a nemzet szuverenitását árusítja ki idegen érdekeknek, csak azért, hogy hatalomba kerülhessen, az pont az, akik annak idején helytartótanácsként a nyakunkon ültek. És ezzel szemben állnak azok, akik szerint a magyar népnek kellene döntenie a saját sorsáról – hangsúlyozta. 

Szerencsére ma megszálló katonai hatalom nincsen az ország területén, viszont politikai nyomásgyakorlás, politikai beavatkozás az létezik – mondta Szikra Levente. Örüljünk annak, hogy ma nem kell fegyverrel érvény szerezni a magyar függetlenségnek, mert az adott. De ne felejtsük el, hogy nem azért adott, mert örökké így marad, hanem azért, mert megküzdöttünk érte, és addig marad ez így, amíg meg is tudjuk védeni – mutatott rá a vezető elemző.

Az Igazság órájának vonatkozó adását itt tekinthetik meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában