Az Igazság órája

2024.03.16. 10:05

Perrel késleltetnék az EU-s pénzek kifizetését (videó)

Az zavarja a brüsszeli elitet, hogy a magyar kormány nem megy szembe a választóival.

MW

Képviselők szavaznak az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2024. február 27-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

Közel háromnegyede az Európai Unió országaiban élőknek ellenzi Brüsszel részvételét (pénz és fegyverek küldését) az orosz-ukrán háborúban – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Palóc André, a Századvég vezető elemzője. A brüsszeli elit szembemegy a saját választóival. A magyar kormány viszont nem, ezért szeretnék hazánktól megvonni a nekünk járó uniós forrásokat – fejtette ki. 

Lajkó Fanni, az AK elemzője elmondta: 

ha az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot azért, mert az sorra szabadítja fel a Magyarországnak járó visszatartott forrásokat, akkor ebben az a veszélyes, hogy a döntésig befagyaszthatják ezeknek a pénzeknek a kifizetését. A bírósági eljárás pedig évekig eltarthat. 

Palóc André hangsúlyozta: a brüsszeli elit azért siet meghozni a háborús és a migrációval kapcsolatos döntéseket, mert június 9-én európai parlamenti (EP) választások lesznek. Ezután nem biztos, hogy számukra kedvezően alakulnak az erőviszonyok. Felhívta rá a figyelmet: nem a migránsok hibája, hogy az EU nem lép fel az illegális bevándorlás ellen. Ez az európai elit hibája, senki sem mondta, hogy ezeket az illegális migránsokat kötelező beengedni és havonta több száz, több ezer euróval támogatni. 

Lajkó Fanni kifejtette: amikor olyan uniós adókedvezményeket vonnak meg, olyan szigorításokat vezetnek be, amely mind-mind pénzt vesz el az uniós polgároktól, az már közfelháborodáshoz vezet. Lásd: gazdatüntetések. És ez csak az egyik szegmense a jelenlegi elhibázott európai uniós irányvonalnak – tette hozzá. 

Az Igazság órájának vonatkozó adását itt nézhetik meg: 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában