Napirend előtt

2024.04.08. 16:58

Kocsis Máté: az európai vezetők háborúpárti nyilatkozatokat tesznek (videó)

Az első világháború is egy lokális konfliktusból pattant ki - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend elõtti kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

– Az európai parlamenti választás egyik fontos témája lesz, hogy a háborúhoz kinek milyen a viszonya – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben a napirend előtti felszólalásában.

Mint jelezte, az európai vezetők háborúpárti nyilatkozatokat tesznek és döntések születtek arról, hogy intenzívebb legyen a katonai bevonódás a konfliktusba.

– Az első világháború is egy lokális konfliktusból pattant ki, ami azt jelenti, hogy a veszélyt nem szabad lebecsülni, az európai vezetők pedig a tűzzel játszanak – rögzítette Kocsis Máté. Kiemelte, hogy el kell érni az uniós vezetők viszonyának a megváltozását a háborúhoz.

– Egy olyan fegyveres konfliktus alakulhat ki, amelynek mindenki a vesztese lehet, ezért kell megálljt paracsolni az uniós vezetőknek 

– tette hozzá a frakcióvezető. Jelezte, hogy a baloldal a háborúpárti álláspontot fogja képviselni az európai parlamenti választás kampányában, ám a kormánypártok még hangosabban fogják hangoztatni a békepárti álláspontot.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

A témában a Parlamentben felszólalt Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója is

A politikus arról beszélt, hogy a tét óriási, háború vagy béke! 

Meg kell védenünk Magyarország békéjét!

– hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Menczer Tamás a felszólalásában megemlítette Varga Judit volt férjét is:

Magyar Péter pontosan olyan, mint Márki-Zay Péter, baloldali és háborúpárti. 

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a DK elnökének is üzent. A politikus azt tanácsolta Gyurcsány Ferencnek, hogy amikor legközelebb csodagyereket választ a baloldalra, akkor ne zárt osztályon keressen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában