Interjú

2024.04.18. 22:23

Kövér László: Európa ébredezik

Az uniós bevándorláspolitika, a szomszédunkban zajló orosz – amerikai (nem elírás – a szerk.) háború, a gazdaságot sújtó magas energia költségek, az ország szuverenitásának védelme – mindezek a június 9-i uniós és a hazai önkormányzati választások tükrében kerültek szóba az Országgyűlés elnökével, Kövér Lászlóval készült interjúban.

MW

Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Forrás: duol.hu

Fotó: Ifj. Gróf András

A házelnököt, Kövér Lászlót – dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a Fidesz-KDNP Dunaújváros és térsége országgyűlési képviselője hívta meg a dunaújvárosi fórumra, amelynek társszervezője a JUVE, a Jövő Új Városáért Egyesület volt. A napjaink aktuális kérdéseiről – a mintegy háromszáz fős hallgatóságnak – tartott előadása előtt a házelnök készséggel állt a Duol.hu rendelkezésére. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke 
Fotó: Ifj. Gróf András  / Forrás: duol.hu


Az Európába ellenőrizetlenül érkező migránsok, az illegális tömeges migráció (ha nem teszünk ellene semmit) a társadalom széteséséhez vezethet, lerombolva az európai normákat, tönkre téve a közbiztonságot. Hogyan értékeli Ön az EU új migrációs paktumát?

Röviden fogalmazva az új migrációs paktum valójában arra szolgál, hogy az Európába érkező illegális bevándorlók beáramlásának – „jogi keretet, törvényes keretet” adjon. Nem az a célja, hogy megállítsa a migránsinváziót, Európa elfoglalását, hanem ellenkezőleg, hogy ezt tartósítsa és úgymond menedzselje. Számunkra ez többezer migráns akaratunkon kívüli letelepítését jelenti, illetve azt, hogy az Európába áramló illegális bevándorlók tekintetében körülbelül 28 százaléknyi részt nekünk kellene vállalni, azt, hogy a határainkon szűrjük őket és itt Magyarországon döntsük el, hogy menedékjogra jogosultak-e, vagy pedig kiutasítandók.

A történet másik része az, hogyha mi nem akarunk részt venni a relokációnak nevezett migráns letelepítésben, akkor migránsonként 8-9 millió forinttal kellene kiváltani őket, ennyi pénzt kellene fizetnünk utánuk. Valójában ez a migrációs paktum rendelkezik arról, hogy elvileg ez a két kötelezettség kiváltható egyéb alternatív hozzájárulással. Beszédes módon azonban a határvédelmet nem tekinti olyan hozzájárulásnak az Európai Unió biztonságához, ami ebbe beletartozna.

Magyarország 2015 óta 600 milliárd forintot költött határvédelemre, arra, hogy megvédje Európát az illegális migránsok tömegeitől és a határon illegálisan átjutott emberek „visszakísérésével” is mintegy egymillió migránstól óvta meg a többi európai tagállamot. Úgy tűnik ez Brüsszelnek nem elég.

A háború és a háború nyomában járó szankciók miatti energiaválság rendkívül megterheli az európai országok gazdaságait, miközben az unión kívüli országok, élükön az USA-val ennek a „vámszedői”. Miként látja ezt a kérdéskört?

Minden, ami manapság Európában zajlik – legyen szó háborúról, az illegális bevándorlásról, vagy a Covid-válság leküzdésére szánt gazdasági erőfeszítésekről – az ürügyet, hivatkozási alapot szolgáltat azoknak, akik

globális világkormányzás keretei között megpróbálják Európát is centralizált birodalommá alakítani.

Pontosabban egy észak – atlanti birodalomról beszélhetünk, aminek a központja a tengerentúlon van, és annak egyfajta európai lerakatát, gyarmatát képzelik el Európa jövőjeként. Ehhez pedig az szükséges, hogy megtörjék Európa nemzetállamainak az erejét, mindenekelőtt gazdasági erejét. Ehhez az EU jelenlegi vezetői, sőt egyes tagállami vezetők is cinkos módon asszisztálnak.

Már az ókori Róma óta felteszik azt a kérdést, hogy egy háború kinek használ, és ha ezt tudjuk, akkor azt is megtudjuk, hogy az kinek az érdekében áll. Az ukrán – orosznak fedett háborúban az amerikai hadiipar, az amerikai energetikai ipar és a bankok, a transznacionális pénzügyi világ az, amely degeszre kereste magát. Ők ma már olyan hatalmi erőt képviselnek, amellyel szemben még például az Egyesült Államok nemzetállami rendszere is szemlátomást tehetetlennek bizonyul. Főleg akkor, amikor a demokrata kormányzatokat olyanok vezetik, akik ennek a globális hatalmi elitnek a részesei. 

Az interjú IDE KATTINTVA folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában