Otthon

2013.03.12. 08:02

A régi tárgyak hangulatot hoznak a lakásba

Ma, amikor már jobbnál jobb gurulós bőröndöket, utazótáskákat meg hátizsákokat lehet kapni, senkinek sem jut eszébe, hogy a régi, papundekli bőröndjével utazzon.

Varga Krisztina

Ám ha utazásra nem is, sokféle más célra lehet hasznosítani ezeket a kiszolgált, sokat látott alkalmatosságokat. Több magazinban lehet már olvasni olyan házikedvenc kuckókról, amiket régi bőröndből alakítottak ki. Nem is kell más, csak egy jó nagy puha párna vagy egy takaró, és már be is költözhet a kutya vagy a cicus a felnyitott bőrönd alsó részébe. Az ötletes gazdi az oldalfalat különféle dizájnelemekkel még ki is dekorálhatja.

Ha elég strapabíró az egykori bőrönd, lábak hozzáillesztésével lehet belőle asztalka, éjjeliszekrény. Ha telepakoljuk régi holmikkal, növelve ezzel a stabilitását, akár ülőbútorként is funkcionálhat, legalábbis gyerekek számára. De hasznos tárolódobozzá is válhat egy olyan tini birodalmában, akinek kreatív barkács kellékei már kinőtték az e célra rendszeresített dobozt.

A nagyobb, címkékkel teleragasztott utazóbőröndökkel pedig nem is kell semmit csinálni, csak szépen megtisztítani, és odaállítani a hálószoba egyik jól látható szegletébe. Hadd hozza vissza mindennapjainkba a régi nagy utazások, a pöfögő vonatok és gőzhajók hangulatát! Mindamellett tárolhatjuk benne a vastag pulóvereinket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!