Otthon

2013.04.02. 05:57

Kössünk takarót a babának!

Aki egy kicsit már tud kötni, például sál előállításával a télen már sikeresen megpróbálkozott, annak következő lépésben ajánlható a kockás takaró.

Tersztyánszky Krisztina

Bármilyen maradék fonal felhasználható hozzá, lehetőleg azonos vastagságúak és alapanyagúak legyenek (tehát például gyapjú fonalat ne keverjünk műszálassal, de a legtöbb kötőfonal úgyis műszál-pamut keverék). A kockák méretét tetszés szerint választhatjuk meg, a szín pedig a rendelkezésre álló anyagtól függően lehet kétszínű, sakktábla-szerű, de akár tiritarka is. Kötésmintaként valamilyen rizskötés ajánlott, tehát akár egy, akár több szemenként és soronként váltogassuk a sima és a fordított szemeket, hogy ne pöndörödjön a munkánk. Ha elkészült a méretnek megfelelő kockaszám, öltögessük össze és kispálcasorral vagy pikómintával az egész takarót horgoljuk körbe. Gombostűvel feszítsük ki a vasalóasztalon és nedves ruhán keresztül óvatosan nyomkodjuk ki a vasalóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!