Otthon

2014.11.10. 16:39

Mikrózzunk takarékosan!

Szombathely – A mikrohullámú sütőben általában kevesebb energia felhasználásával melegíthetünk, párolhatunk, mint a villanysütőben.

Tersztyánszky Krisztina

Ha melegítünk, használjuk ugyanazt az edényt, amiből enni is fogunk, így a tálalással nem hűl ki az étel. Mikrózáshoz takarjuk le az edényt erre a célra kapható fedővel, mert ha nem szökik el a hő, gyorsabb a melegítés. A párolásra szánt élelmiszereket osszuk el egyenletesen és időnként keverjük át. A mikrót csak igen sürgős esetben használjuk fagyasztott húsok felolvasztására, mert ez viszont nem tartozik az energiatakarékos megoldások közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!