SZPONZORÁLT TARTALOM

2018.01.15. 06:00

Bencés jótékonysági bál (hirdetés)

Bizonyára Önnek is volt szegény és gazdag családból származó osztálytársa egyaránt.

A kevésbé tehetős családból származó osztálytárs két farmert váltogatott, alig volt zsebpénze és az osztálykiránduláson a barátai hívták meg egy-egy „limonádéra” (vagy sörre). És valószínűleg csöndes, de kemény alázattal viselte ezt a helyzetet és soha, senkinek nem beszélt róla. Jogi szempontból napjainkban a hátrányos helyzet azt jelenti, hogy mindkét szülő legfeljebb nyolc általánossal rendelkezik, valamelyikük tartósan munkanélküli, a gyermek pedig olyan lakókörnyezetben él, ahol korlátozottan biztosítottak az egészséges fejlődéséhez szükséges feltételek.

A jogi nyelvezet jól elfedi a kellemetlen valóságot. Mert bármennyire okos és szorgalmas is egy gyermek, ha a környezete nem tudja őt támogatni, ha a tehetsége nem érvényesülhet, ha a képességeit nem képes kamatoztatni, akkor nemcsak ő lesz szegényebb, hanem az egész közösség, a magyar társadalom.

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium most egy új küldetést vállalt. Tehetséges és hátrányos helyzetű gyermekeket hív meg arra a kalandra, amelyet a „Qpac-on” eltöltött négy vagy hat év jelent. Lehetőséget és esélyt kínál, hogy ezek a fiúk a tehetségüknek megfelelő színvonalú oktatásban részesüljenek, és megtapasztalják tanáraik, prefektusaik és barátaik támogató közelségét.

 

2018 farsangján ennek a célnak a támogatására immár 12. alkalommal megrendezik a Jótékonysági Bencés Bált.

A 2018. január 27-én, a budapesti Groupama Aréna rendezvényközpontjában megrendezendő bál jótékonysági célja tehát a Pannonhalmi Bencés Gimnázium hátrányos helyzetű diákjainak támogatása.

 

A bál rendi fővédnöke Dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, világi fővédnöke Dr. Csermely Péter biokémikus, hálózatkutató, az MTA levelező tagja, háziasszonya pedig Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogász.

A bálra elsősorban az egykor Pannonhalmán, Győrben, Pápán, Kőszegen, Sopronban, Komáromban, Csepelen, Budapesten és Esztergomban végzett bencés diákokat és családjaikat, barátaikat hívják és várják szeretettel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában