hirdetés

2020.05.15. 09:43

Biztonságos- érintés nélküli- látásellenőrzés

Bár a járványügyi helyzet sokakat távol tart az orosi vizsgálatoktól, a legmodernebb technikáknak köszönhetően nem kell aggódnunk, ha látásunkról van szó.

Trend Optika , Érintés nélküli szemvizsgálat, 20200424, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

 

Fotó: Unger Tamás

Szemünk egészsége alapvető a mindennapi életünk, komfortérzetünk szempontjából; a látásproblémák vagy egy rossz szemüveg nagyon sok kellemetlenséget okozhat- a fejfájástól a szédülésen át- , nem érdemes tehát halogatni a látásvizsgálatot.

A Trend Optikáknál az egyébként is professzionális, Szombathelyen egyedülállóan korszerű és innovatív rendelkezésre álló gépparkot tovább bővítették a világot sújtó járványügyi helyzet és az ez által kialakult, az élet minden területét érintő mindennapos változások kapcsán.

Ezáltal a Trend Optika üzletében képesek érintésmentes, non-kontakt vizsgálatot végezni, az úgynevezett Vision R800 foropter készülékkel, egy távvezérlésű panel alkalmazásával.

Ez egy olyan európai szinten is egyedülálló szemészeti eszköz, mely kiküszöböli a próba keret használatát, így a vizsgáló személy és a páciens a javasolt maximum távolságot tartva, személyes érintkezés nélkül tud részt venni a látásvizsgálaton, amely megállapítja a pontos dioptriaértéket. Ez az egyedülálló szemvizsgálati módszer Szombathelyen a Trend Optika szemvizsgáló szalonjaiban érhető el.

Fotó: Unger Tamás

A mostani járványügyi helyzetben, illetve a későbbiekben is javasolt az ilyen érintést nem igénylő, próbakeret használata nélkül történő digitális látásvizsgálat.

Ezzel a vizsgálati módszerrel pontosabb értékeket tudnak meghatározni, hiszen a 0,25 léptékű lencsékkel szemben, az eszköz 0,01 (század dioptria) léptekkel dolgozik.

A vizsgálat során nagyobb látóteret kínál az eszköz, így azt a hatást kelti mintha természetes környezetben próbálná ki a leendő dioptriáit.

A vizsgálat kényelmesebb, orrát nem nyomja a próbakeret és a fülét sem szorítja.

Mindemellett a Vision R800 bőrrel érintkező részei levehetőek, így a berendezés minden vizsgálat után egyszerűen fertőtleníthető.

Az érintésmentes szemvizsgálat mellett természetesen a higiéniai szabályok betartására is kiemelten figyelnek a Trend Optikáknál. Az időpontegyeztetés miatt elkerülhető a tömeg és a sorban állás.

Jelentkezzen be Most az érintésmentes látásvizsgálatra! A VIII. multifokális szemüvegkampány keretében most díjmentesen veheti igénybe a szolgáltatást.

 

Szombathely, Fő tér 15. 94/792-359

Szombathely, Fő tér 16. 94/320-898

Szombathely, Savaria tér 1/G 94/312-105

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában