Hirdetés

2022.11.16. 13:33

Szivattyúk a szennyvíz szakszerű elszállítására

Az építkezések, felújítási vagy átépítési munkák során sokszor szükség van a megfelelő szennyvízelvezetés kialakítására is. Például, ha egy olyan épületről vagy épülettömbről van szó, amit lakásként fognak használni, de akkor is ki biztosítani kell az elvezetést, ha az emberek ugyan nem lakják, de huzamosabb ideig tartózkodnak benne.

PR-cikk

Forrás: szivattyuwebaruhaz.hu

Ezt a feladatot egy megfelelő kialakítással rendelkező szennyvízszivattyú segítségével lehet megoldani. Mivel többféle típusa is létezik, így nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyiknek, mi az előnye, illetve mikor érdemes használni ezeket.

Mit érdemes tudni a szennyvízszivattyúról?

Vannak olyan gépek, amiknek a használata nélkül bizonyos feladatokat egyáltalán nem vagy sokkal bonyolultabban lehet megoldani. Közéjük tartoznak a szivattyúk is, amik olyan készülékek, amikkel hatékonyan meg tudjuk oldani a különböző folyadékok, illetve zagy elszállítását. Mint, ahogy a nevében is benne van, a szennyvízszivattyúval a szennyvíz szállítását tudjuk elvégezni.

Alapvetően 3 különböző fajtáját különböztetjük meg: a felszíni, a búvár és a merülő típust. A felszínit ritkábban szokták alkalmazni, mert azt csak ráfolyásos rendszerben lehet használni. Ezzel szemben a búvár, illetve a merülő szivattyúval fel tudjuk szívni a szennyvizet. Ezt a két fajtát bele kell meríteni a szennyvízbe ahhoz, hogy használni tudjuk, innen ered az elnevezésük. A vezérlésüket manuálisan, illetve automatikusan is meg lehet oldani. A manuálisan működő szivattyú esetében egy kapcsolóval tudjuk beindítani vagy leállítani a rendszert, míg az automatikus változatoknál erre a célra egy úszókapcsoló szolgál.

Mi az a darálós szennyvízszivattyú?

Mivel a szennyvízben szilárd halmazállapotú anyagok is előfordulhatnak, így sok esetben a darálós szennyvízszivattyú jelenti az ideális megoldást. Ilyenkor ugyanis mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerülhessük a dugulást. Ezeknek a szivattyúknak a legfontosabb ismérve az, hogy vágókéssel vannak felszerelve, amivel képes kisebb darabokra tudják vágni a nem folyékony részecskéket. Ugyanakkor érdemes odafigyelni, hogy az ürülék, illetve a WC papír mellett ne kerüljenek a rendszerbe olyan dolgok, amik megakaszthajták a vágókések mozgását. Ilyenek például az apró kavicsok vagy a higiéniás termékek, például tampon vagy tisztasági betét.

Ha még nem tudja, honnan szerezze be a megfelelő szivattyúkat, akkor figyelmébe ajánljuk a szivattyuwebaruhaz.hu weboldalt! Itt kizárólag olyan változatokat talál, amik minden szempontból meg tudnak felelni a felhasználói elvárásoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában