Hirdetés

2023.05.09. 07:00

Remekeltek a Szakma Sztár Fesztiválon a Schaeffler Akadémia szombathelyi és debreceni diákjai

A szombathelyi és debreceni Schaeffler Akadémia tanműhelyének 6 diákja dobogós helyezést ért el az országos Szakma Sztár Fesztiválon. Az országos versenyt szakképzésben és technikus képzésben tanulók részére hirdetik meg minden évben. Az idei megmérettetésen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versenyeztek a fiatalok. Összesen több mint 7000 fő indult, a döntőbe közel 250 versenyző jutott be.

PR-cikk

A szombathelyi Schaeffler Akadémia tanműhelyének dobogósai (balról jobbra): Kovács Mihály (szakoktató), Tatai Tamás (szakoktató), Pécz Patrik, Büki Ákos, Kiss Milán, Koósz Dániel, Zsámár Dávid (szakoktató).

Forrás: Schaeffler

A globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler-csoport szombathelyi és debreceni tanműhelyének diákjai remekeltek az idei Szakma Sztár Fesztiválon, az ország legjobbjaiként végeztek több kategóriában. A nemzeti szintű megmérettetésen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versenyeztek a fiatalok. Összesen több mint 7000 fő indult, a döntőbe pedig közel 250 versenyző jutott be.

A XVI. Szakma Sztár Fesztivál döntője 2023. április 24-26. között került megrendezésre Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve.

Az ország legjobbjai

A szombathelyi Schaeffler Akadémia diákjai közül Gépi és CNC forgácsoló szakmában Kiss Milán első helyezett lett, Koósz Dániel állhatott a dobogó második fokára, Büki Ákos pedig a harmadik helyet szerezte meg. Ezen kiemelkedő eredménynek köszönhetően a 2023-as évben a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. duális szakképzésének diákjai az ország 3 legjobb Gépi és CNC forgácsoló tanulói lettek.

Automatikai technikus szakmában a harmadik helyezést szerezte meg Pécz Patrik.

A debreceni Schaeffler Akadémia tanulói közül Ipari gépész szakmában Sallai Tibor a második, Makkai Károly pedig a harmadik helyezést érte el.

A debreceni Schaeffler Akadémia tanműhelyének dobogósai (balról jobbra): Sallai Tibor, Hadházi József (szakoktató), Makkai Károly.
Forrás:  Schaeffler

“Rendkívül büszkék vagyunk tanulóink eredményére. Gratulálunk sikerükhöz! Az utánpótlásnevelés számunkra kiemelt fontosságú. A Schaeffler Akadémia keretein belül folyamatosan fejlesztjük oktatási módszereinket annak érdekében, hogy a tanulók hatékonyan, a legújabb technológiákat alkalmazva, támogató környezetben sajátíthassák el a szükséges ismereteket és a biztos gyakorlati tudást. Képzésüket követően továbbra is számítunk rájuk a Schaefflernél munkavállalóként, vagy duális mérnök hallgatóként!” – fogalmazott Gazdag András, a Schaeffler magyarországi vállalatainak HR igazgatója.

Nagy Miklós, a Schaeffler magyarországi vállalatainak tanműhelyvezetője hozzátette: “Nagy öröm számunkra a Gépi és CNC forgácsoló diákjaink fantasztikus sikere, valamint az Automatikai technikus és az Ipari gépész tanulóink dobogós helyezései. A befektetett energia megtérült, sokat dolgoztak ezért az eredményért. Emellett elengedhetetlen volt az a felkészítő munka, melyet szakoktató kollégáink végeznek nap mint nap. Azért dolgoznak, hogy a Schaeffler Akadémia tanulóiból a lehető legjobb szakemberek váljanak, akik naprakész tudásukat vállalatunk dinamikusan fejlődő területein kamatoztathatják. A fiatalok képzése és az ő újító ötleteik jelentik a jövőt, számítunk rájuk munkatársként is a későbbiekben.”

A cél a szakmák népszerűsítése

„A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását” – áll a rendezvény tájékoztató oldalán.

A célkitűzés összhangban áll a Schaeffler Akadémia törekvéseivel is. A verseny és így a szakmák népszerűsége is évről évre egyre növekszik. Gratulálunk tanulóinknak kiemelkedő teljesítményükhöz! Köszönjük oktatóink felkészítő munkáját! 

Részletek: szakmasztar.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában