szezon

2020.01.17. 07:00

A színészek és színházbarátok XVIII. bálja Celldömölkön

Az elmúlt majdnem két évtizedben hozzászoktunk, hogy a Soltis Lajos Színház bálja nyitja a szezont a városban. Az idén ugyan beelőzött a megyebál, de ez nem csökkenti a színészek és színházbarátok báljának jelentőségét.

Ölbei Lívia

A társulat otthonra talált Celldömölkön. Pillanat a múlt évi báli megnyitóról: Nagy Gábor köszöntője

Fotó: Benkő Sándor

Ez lesz a tizennyolcadik celli mulatság a 40 éves Soltis Lajos Színház történetében, amely az ezredfordulón vett új irányt: a társulat Celldömölkre költözött. A város befogadta a színházat – és a színház befogadta a várost.

A színészbálnak évek óta a Vasvirág Hotel ad helyet, így lesz ez január 18-án, szombaton is. Kapunyitás 18.30-kor. Az is a hagyományhoz tartozik, hogy Nagy Gábor, a színház alapítója és máig vezetője a kapuban fogadja a vendégeket. A protokoll része a polgármesteri megnyitó, de nem maradhat el az igazgatói köszöntő sem: bemutatószámokkal, vendégjátékok, díjak, fesztiválok felsorolásával. És bár a színészbál csak két év múlva jubilál, az idei mulatságot különös fénybe vonja a színházi kerek születésnap: a 40 év.

A társulat otthonra talált Celldömölkön. Pillanat a múlt évi báli megnyitóról: Nagy Gábor köszöntője
Fotó: Benkő Sándor

A megnyitó után rövid zenés műsor következik: a Vasvirág oszlopos nagytermében a társulat tagjai lépnek színre. A nyitótánc után – 20 órakor – vacsora, 23 órakor arra is fény derül, hogy kik nyertek a tombolán. Mindig van rengeteg felajánlás: a nagyterem bejáratánál roskadásig megrakott asztalok is jelzik, hogy a társulat otthon van Celldömölkön, sokan ismerik és kedvelik.

A tánczenéről pedig Bendzsó gondoskodik, természetesen hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!