Nincs idő unatkozni

2020.04.10. 07:00

Mutatjuk, milyen online programok várják Önt a húsvéti hosszú hétvégén!

Bár a kijárási korlátozás húsvétkor is érvényben lesz, számos online program között válogathatunk megyénkből és az ország különböző pontjairól a hosszú hétvégén is. Lássunk ezek közül néhányat.

Polgár Patrícia

Fotó: pixabay

A szombathelyi Herényiek Háza két online programot tartogat a húsvéti hosszú hétvégére, illetve az azt követő napokra.

Elsőként április 11-én, szombaton, délelőtt 11 órakor az intézmény korábbi felhívására jelentkező versmondók Tóthárpád Ferenc -Kuntár Lajos Sajtó-díjas Vas megyei kortárs költőnk- Tavasz, tavasz című versét szavalják el közösen a virtuális világ segítségével, a Magyar Költészet Napja alkalmából. Április 11., József Attila születésnapja, 1964 óta ekkor adózunk csodálattal a magyar költészet remekei előtt. A videó a Herényiek Háza Facebook oldalán lesz majd elérhető.

Pár nappal később -szerdán 10 órakor- de még a húsvéthoz kapcsolódva várják a képernyők elé szintén a Herényiek Háza Facebook oldalán, illetve weboldalán a 0-3 éves korú kisgyermekek és családjaikat Ringató húsvét foglalkozásra, melyet Lezsákné Szekszárdi Zsuzsanna vezet majd.

Az ünnepi hétvégén kézműveskedéssel, mesékkel, karantén locsolóvers-faragó versennyel várja az érdeklődőket Facebook csatornáján a szentendrei Skanzen.

A Skanzen egyik legnépszerűbb és sok éves hagyományra visszatekintő eseménye a húsvéti fesztivál. Az idei évben azonban a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt a múzeum is zárva tart. A Skanzen Húsvét látogatói azonban nem maradnak programok nélkül, ezen az ünnepi hétvégén a múzeum a közösségi média csatornáján tartja meg a rendezvényt, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre hangolódást. Az eredeti esemény fellépői és közreműködői, valamint a múzeum munkatársai az online térben üzenetekkel, játékokkal, mesékkel, receptekkel, kézműveskedéssel készülnek erre a három napra – érdekességeket, újdonságokat osztanak meg az oldal látogatóival. Megismerhetnek különleges ünnepi kalács recepteket, megtudhatnak kuriózumokat a húsvéti hagyományokról, lesznek mesék kicsiknek és nagyoknak. Kiderül, hogyan kell tojást berzselni és írókázni, készíthetnek a családdal együtt bárányos ujjbábot, zokninyulat és sok más játékot.

Online húsvéti programsorozatot indít a budapesti Várkert Bazár is.

Az intézmény közleménye szerint továbbra is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét, akik ezúttal otthonuk kényelméből és biztonságából élvezhetik a fővárosi intézmény sokszínű kínálatát Facebookon, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján. A tavaszi programsorozatot a korábbi évek hagyományaihoz híven a húsvét köré szervezték. Az első saját tartalom virágvasárnap indul és húsvéthétfőig tart: Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapítója adja elő Lackfi Jánossal közösen írott dalait, amelyet a Várkert Bazár Facebook-oldalán április 5. és 13. között minden este 19 órától követhetnek az érdeklődők. Az otthoni ünnepi készülődéshez hasznos tippeket ad április 5. és 13. között a Várkert Bazár Facebook-oldalán naponta jelentkező kézműves foglalkozás. Lesz például tojásfestés, kosárka- és ajtódíszkészítés olyan alapanyagokból, amelyeket mindenki megtalálhat saját otthonában.

Húsvétkor gyakori program a kisgyermekes családok körében, hogy felkerekednek és ellátogatnak az ország valamelyik állatkertjébe.

Idén sajnos sok minden más mellett ezt sem tehetik meg a való életben, azonban, ha kedvük tartja, online bármikor „körbejárhatják a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az intézmény honlapján már régóta elérhető webkamera közvetítések segítségével betekinthetünk az ott lakók életébe. Ugyanis, bár zárt kapuk mögött, látogatók nélkül, de az állatok élete ugyanúgy zajlik tovább, mint a vírusjárvány előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!