vasútmodell-kiállítás

2020.09.03. 07:00

Újra robognak az apró vonatok Szombathelyen

A városi vasútmodellezők 22 éve építik terepasztalukat, amelyen tíz vonat is jár egyszerre. Ha szeretné látni, ott a helye a jövő hétvégén nyíló vasútmodell-kiállításon.

Vas Népe

20191108 Miskolc Bujdos Tibor Észak Magyarország Három napos vasútmodell kiállítás kezdődött Miskolcon a Gömöri pályaudvaron

Fotó: VN/Imre György

Az idén 27. alkalommal, a tavaly már jól bevált helyszínen, a Horvát Nemzetiségi Oktatási Központ tornatermében tekinthetik meg az érdeklődők a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület vasútmodell-kiállítását.

A nagy múltú rendezvény gerincét a 22 éve aprólékos kézi munkával épülő terepasztalrendszer alkotja, amelyen egyebek között vontatási telep, állomás, viadukt, hidak és alagutak láthatók, és ahol a folyamatos vasútforgalmat tíz szerelvény biztosítja. Ennek a rendszernek szerves részét képezi a kőszegi állomás korhű, 1:87 kicsinyítésű modellje.

20191108 Miskolc Bujdos Tibor Észak Magyarország
Három napos vasútmodell kiállítás kezdődött Miskolcon a Gömöri pályaudvaron
Fotó: VN/Imre György

A szervezők azt ígérik, a nagy kiállítótérnek köszönhetően látványos vonatforgalom bemutatására nyílik lehetőség. A gyerekeknek alkotósarkot alakítanak ki, ahol ők maguk is irányíthatják a kerti vasút méretű járműveket, valamint vasúttémájú képeket színezhetnek és ragaszthatnak.

A kiállítás szeptember 11–13-áig tekinthető meg, 10 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!