Programok

2015.01.04. 19:16

Programok, rendezvények Vas megyében január 5-től

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 5-től. Böngésszen, és válogasson!

JANUÁR 24.

Celli Farsang Kupa

Celldömölk – A VulkánSport Egyesület január 24-én, szombaton rendezi a már 10. alkalomma kiírt amatőr farsangi kispályás labdarúgótornát a Rezgőnyárfa Vendéglő Kupáért. A 4+1 fős csapatok 1x20 perces meccseket játszanak majd a városi sportcsarnokban (csapatonként 12 fő nevezhető). NB-s, illetve külföldi bajnokságban szereplő focista nem léphet pályára a tornán. Nevezési határidő: január 18., 12 óra. A szervezők (Molnár János, Barna István) várják az érdeklődők jelentkezését.

JANUÁR 23.

Gazdag Erzsi versei a középpontban

Szombathely – A Szombathelyen elhunyt Gazdag Erzsit, a neves nyelvész, költő, néprajztudós, Pável Ágoston karolta fel már az elemi iskolában. A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola az idei tanévben is meghirdeti a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyét, amely a Magyar Kultúra Napjához, Himnuszunk születésnapjához kapcsolódik. Rendezvényükre szeretettel várják az intézmények házi versenyének győzteseit. A verseny kezdetének időpontja 2015. január 23-a délelőtt 9 óra lesz, helyszíne a Reményik iskola.

JANUÁR 22.

A magyar kultúrát ünneplik

Kőszeg - A magyar kultúrát éltetik január 22-én 18 órától a Jurisics-vár Művelődési Központ lovagtermében. Január 22-én, 18 órakor kezdődik a Jurisics-vár lovagtermében a város magyar kultúra napi ünnepsége. A rendezvényen Keszei Balázs, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatója – és egyúttal a kőszegi önkormányzat humán erőforrás bizottságának elnöke – mond ünnepi beszédet. A műsorban magyar zeneszerzők (többek között Bartók Béla, Kodály Zoltán, Vecsey Ferenc) ismert művei csendülnek fel, majd a Jurisich Miklós Gimnázium diákjai mondanak el egy-egy magyar verset. Az ünnepségre – amelyre a belépés díjtalan – várják a kultúraszerető embereket.

JANUÁR 19.

A konfliktust kezelni kell

Szombathely – A személyek között támadó konfliktusokat kezelni kell, sőt: lehet is. Ehhez nyújt segítséget a Szombathelyi Civil Kerekasztal által kínált előadás-sorozat is, amely dr. Mosonyi Tamás orvos, kommunikációs tréner vezetésével javít az érdeklődők kommunikációs készségén, bocsát rendelkezésre „konfliktusoldó trükköket". Ebben persze nincs szemfényvesztés. Az első előadás január 19-én 13 órakor kezdődik a Szombathelyi Civil Kerekasztal irodájában (Ady tér. 5., MMIK). A nyolc előadásból álló sorozat február 11-én ér véget.

JANUÁR 18.

Ökumenikus imahét kezdődik

A répcelaki Szent István király plébánia területén hat katolikus és három evangélikus templom van. Ennek keresztény közösségei évek óta aktív részvevői az ökumenikus imahétnek. Így lesz ez az idén is. A 2015-ös imahét témáját a brazíliai keresztények dolgozták ki, január 18-án kezdődik és 25-éig tart.

JANUÁR 17.

Óvodai bál

Répcelak – Répcelakon az óvoda báljára készülnek. Ezt – a tavalyi sikeren felbuzdulva – január 17-én második alkalommal rendezik meg. Jótékonysági jellegű a bál, az óvoda számára várnak adományokat.

 

JANUÁR 16.

Élménypedagógia a hitoktatásban

Szombathely - Képzési hétvégét szerveznek hitoktatóknak a Martineumban. A program január 16-án 18 órakor kezdődik és január 18-án 13 órakor fejeződik be.  A képzést Zöldy Pál kommunikációs szakértő, szociálpedagógus vezeti, a program lelki kísérője Gáspár Adalbert OSB lesz. A fő célkitűzés az, hogy a hitoktatásban alkalmazható élménypedagógiai eszközöket bemutassák és elsajátítsák a hallgatók, hogy a hittanóra „otthont" jelentsen a gyerekek számára,  ahol őróluk van szó,  ahol érzik, hogy "valaki" szereti őket. A képzésre január 7-éig lehet jelentkezni.

Emma én vagyok

Szombathely – Jön a felszabadító! Dragomán György 9 év után új regénnyel jelentkezett: a várva várt Máglya a (román) diktatúra összeomlásának pillanatait rögzíti. A marosvásárhelyi születésű szerzővel hamarosan ismét eszmélésének, kamaszkorának városában, Szombathelyen találkozhatunk. A Kötelező olvasmány-est január 16-án 17 órakor kezdődik a Weöres Sándor Színházban.

JANUÁR 15.

Ismét Szóforgató, jókedvvel, játékkal

Szombathely – Az Agora – Gyermekek Háza megint meghirdeti a Szóforgatót, 7-10, illetve 10-14 éves diákoknak. Ahogy az ajánló mondja: „Talán sokak számára ismerős a játék, melyben fel kell tennünk a kérdést: mondjam vagy mutassam? A mi esetünkben egyértelmű a válasz: mondjad! Mégpedig szépen, tisztán, magyarul; hitelesen, meggyőzően. Ez nem elérhetetlen cél, nem megvalósíthatatlan álom! Igaz, segítség nélkül nem nagyon megy. De jókedvűen, sokat nevetve, szórakoztatóan mindenképpen.” Játékosságot és jókedvet ígér a Szóforgató, Prikazovics Ferenc előadóművész, magyartanár vezetésével. Az első alkalom: január 15-én. A jelentkezőket várják az Agora – Gyermekek Házában.

JANUÁR 14.

Vásáry Tamás a Bartók Teremben

Szombathely – A Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel koncertezik Vásáry Tamás januárban. Először láthatja a szombathelyi közönség Vásáry Tamást azóta, hogy tavaly novemberben megkapta a Nemzet Művésze címet, melyet az ország hatvankilenc kiemelkedő, aktívan alkotó személyiségének ítéltek oda. A Savaria Szimfonikus Zenekar tiszteletbeli elnök-karnagya akkor azt mondta, azért is jött jól neki az életjáradékkal járó elismerés, mert így csak azokat a koncerteket kell elvállalnia, melyeket valóban szeretne. Már akkor jelezte, Szombathelyre továbbra is örömmel jön. Ezúttal igazi különlegességre számíthatnak a zenekedvelők, Vásáry ugyanis a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel játszik együtt. A koncert a kamarazene bérlet sorozat egyik fontos állomása. Az eredetileg nyolcvanfős közönségnek szánt bérlet hamar kinőtte a kistermet, így a hangversenyek átkerültek a Bartók Terembe. Január 14-én Schubert kerül terítékre, a B-dúr vonós trió mellett hallhatjuk majd az Esz-dúr, Gesz-dúr Impromtu-t, a Pisztráng ötöst is.

Badár és a Bamako

Szentgotthárd – Egy rendhagyó stand up comedy előadás helyszíne lesz január 14-én a szentgotthárdi Színház. Az este hét órakor kezdődő különleges programban Badár Sándor, a Dumaszínház egyik legismertebb és legkedveltebb humoristája nemcsak történeteivel szórakoztatja a közönséget, de a Bamako ralin átélt élményeket bemutató mintegy 70 perces filmet is levetítik. A Magyarok menni Bamako című filmet Badár Sándor Kőváry Barnával közösen, 2010-ben készítette.

 

JANUÁR 13.

A doni áttörés 72. évfordulójára emlékeznek

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-Dunántúli Szervezete és a Szombathelyi Egyházmegye január 13-án 10 órai kezdettel a doni áttörés emlékére emléktábla avatással egybekötött kegyeleti megemlékezést tart a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél (Szombathely, Karmelita út 1.) a doni áttörés 72. évfordulója tiszteletére.  
Emlékbeszédet mond V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Ezt követően 10.30 órakor szentmise kezdődik a doni harcokban részt vett katonákért a Kálvária (Szent Kereszt) templomban. Homíliát mond és a  szentmisét celebrálja dr. Veres András megyés püspök.Köszöntőbeszédet mond dr. Kövér István, a Recski Szövetség Nyugat-Dunántúli Szervezetének elnöke.

JANUÁR 11.

A csend hangjai vasárnap délelőtt

Szombathely – A Márkusszínház alig néhány hete betlehemessel járt itt, most Andersen-mesével tér vissza a kétszemélyes társulat. Fülemüle-matiné a Meseboltban (tehát az MMIK-ban) január 11-én 10 órakor.

Színház gyermekeknek

A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ Mesebolt Bábszínház kamaratermében 10 órakor a Fülemüle című darabot adják elő. A matiné előadásra ötéves kortól várják a gyermekeket! A Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében pedig január 23-án, pénteken 19 órakor, az Osonó Színházműhely mutatkozik be, az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkcióval. Ugyancsak a Weöres Sándor Színház stúdiószínpadán január 16-án, pénteken 17 órakor, folytatódik a Kötelező olvasmány sorozat. Dragomán György: Máglya című könyve a téma. A beszélgetést vezeti Lévai Balázs. Közreműködik: Jordán Tamás.

JANUÁR 10.

Torna profiknak és amatőröknek

Celldömölk – Ismét megrendezik Celldömölkön az újévi Magyar Műszaki Kft. Kupa kispályás teremlabdarúgó-tornát. A profik január 10-én, az amatőrök pedig január 11-én lépnek pályára a városi sportcsarnokban. A profiknál nincs megkötés, bárki játszhat. Az amatőrök mezőnyébe viszont csak megyei I. osztályig lehet futballistát nevezni. A szervezők mindkét kategóriában csak az első 16 csapat nevezését tudják elfogadni. Nevezési határidő: január 3. A szervezők (Kovács Péter, Velencei Tibor, Manganelli Zsolt) várják az érdekelődőket.

Együtt a megye és a város bálja

Vasvár – Az egykori megyeszékhely, Vasvár egy estére újra a régi fényében ragyog fel: itt báloznak, 2015. január 10-én, szombaton este 19 órától Vas megye prominens személyiségei, a gazdasági és a szellemi élet jeles szereplői. A rendezvénynek a Nagy Gáspár Kulturális Központ ad otthont, a vendégeket a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László köszönti. Díszvendég: V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. A bál sztárvendége Szulák Andrea lesz.

Mediterrán vízkereszt: eljön a jó boszorkány

Vásárosmiske – Vásárosmiskén mediterrán módra ünneplik meg a hétvégén a vízkeresztet: a Befana-ünnepség január 10-én (szombaton) 17 órakor kezdődik a kultúrházban. Befana az a jóságos, öreg boszorkány (civilben egyszerű özvegy), akit a hagyomány szerint annyira lefoglalt a takarítás, hogy nem válaszolt a napkeleti bölcseknek, amikor azok az újszülött Jézushoz vezető út felől kérdezték. Befana megbánta, hogy nem felelt, úgyhogy azóta is folyton a Betlehembe megy, közben ajándékot oszt a gyerekeknek. Szombaton Vásárosmiskén is lesz ajándékosztás, a gyerekek színdarab formájában mesélik el Befana történetét, aztán a kultúrház tűzgyújtás következik. A vendéget forró teával, forralt borral és süteménnyel várják.

Operett a mulatóban

Szombathely – A már jól megszokott programtól kissé eltér a Sláger Mulató szombat esti kínálata, ám radikális váltástól nem kell tartania a vendéglátóhely közönségének, hiszen ezúttal sem hip-hop buliba vagy house-partira, hanem operett estre invitálják a kikapcsolódni vágyókat. A népszerű szórakoztató műfaj két meghatározó sztárja érkezik a vasi megyeszékhelyre, kilenc órától Leblanc Győző és partnere, Tóth Éva lép színpadra. Előadásukban a legkedveltebb operett melódiák, a boldog békeidők és a XX. század első felének slágerei csendülnek fel, de magyar nóták is várhatóak tőlük. Az operett-műsort követően pedig a jól megszokott tematika szerint egészen hajnalig folytatódhat a vidám mulatós bulizás.

Évnyitó partin a BeerSeeWalk

Sárvár – Az egyik legismertebb hazai rap és hip-hop formáció, a BeerSeeWalk lesz a sárvári Underground The Club első 2015-ös bulijának sztárvendége, Gaben és Meklód duója a szombaton este tízkor kezdődő évnyitó rendezvény keretében lép fel a szórakozóhelyen. Az együttes 2006-ban alakult, Gaben és Meklód, azaz Ferenczei Gábor és Sziklai Mátyás is működő formációból váltak ki, hogy saját elképzeléseiket valóra váltsák. Mindketten úgy gondolták, hogy a rap műfajának létezik egy olyan hardcore változata is, amivel sikeresebbek lehetnek, s az élet őket igazolta. A BeerSeeWalk ma az ország egyik legtöbbet turnézó csapata, Vas megye városaiban is számos alkalommal megfordultak már az elmúlt években.

Szombathelyi Képtár

2015. január 10-én (szombaton) és 11-én (vasárnap) a Szombathelyi Képtár kiállításai nem látogathatók rendezvény miatt.

Hétvégi programajánló

Színház

Szombathely. MMIK Mesebolt Bábszínház kamaraterem: vasárnap 10 órakor, Fülemüle – a Márkuszínház vendégjátéka. A matiné-előadásra 5 éves kortól várják a gyermekeket.

Rendezvény, Szombathely. Agora – Gyermekek Háza: ma 9–12 óráig Kézműves kuckó. Téma: Hóemberek és hóbaglyok.

Cafe Frei (Fő tér 24.): vasárnap 10 órakor Bóbita játszóház kicsiknek, nagyoknak. A gyermekek fejlesztő játékokat próbálhatnak ki, kézműveskedhetnek.

Hegyhátsál. Csillagvizsgáló (Fő u. 19.): Távcsöves bemutatás előzetes telefonos egyeztetés alapján, Tuboly Vince 0630-936-6333.

Kiállítás

Szombathely. Berzsenyi Dániel Könyvtár kiállítóterme: Pilt Béla villamosmérnök, amatőr festő, A fénybe nézők című képkiállítása nyílott. A kiállítás az intézmény nyitva tartásának ideje alatt, január 18-áig látogatható.Cafe Frei (Fő tér 24.): Az üveg varázsa, Keller Ági és Németh Mariann (Mary) kiállítása nyílott. A Cafe Frei falai ezúttal két székesfehérvári kiállító munkáinak adnak otthont. Bár mindketten üveggel dolgoznak, módszereik eltérnek egymástól. Ági a kristályüvegek textúráját válogatva, Tiffany-technikával készíti mozaikszerű képeit, míg Mary a kevésbé aprólékos, de annál nagyobb odafigyelést kívánó üvegfestés technikáját választotta. A kiállítás január 11-éig megtekinthető.

Kőszeg. Hotel Irottkő aula: A Csók István Művészkör immár harmadik éve rendezi meg az adventi jótékonysági kiállítását Téli hangulatok címmel. Kiállító alkotók: Berényi Sándor, Bráder Tamás Gusztáv, Domsa Károly, Gódor József, Gyöngy Kálmán, Jencsky Beatrix, Koppándi József, Palcsó Júlianna, Szabadfi Marianna, Tálas Ágnes, Tölgyesi Ildikó, Tritremmel Tímea, Vízi Sándor, Zsarnai Sándor. A kiállítás február 14-éig megtekinthető.

Csehimindszent. Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában a Terror Háza Múzeum "A magyarok lelkiismerete, Mindszenty József (1892–1975)" című állandó kiállítása látható.

Körmend. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítások: „Körmend és a Batthyányak évszázadai”, Cipőtörténeti Gyűjtemény. Időszaki kiállítás: Ember, táj eszköz. Nyitva tartás: kedd–szombat 10–16 óráig.

Szentgotthárd. Színház aula: Ozsvári Gábor festőművész kiállítása megtekinthető január 12-éig, hétköznap 8.00–16.30 óráig.

JANUÁR 9.

Kiállítás

Szombathely. NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Galéria (Bolyai J. u. 11.): ma 16 órakor, A pillanatba zárva címmel, Németh Bálint természetfotóiból nyílik kiállítás. A tárlatot Poór Dániel, az iskola diákja ajánlja a közönség figyelmébe. A kiállítás január 27-éig tekinthető meg.

Acsád. Szociális otthon: a Képeslevelezőlapgyűjtők Egyesületének tagja Sárosi István, Kós Károly tárlatát mutatja be. A most bemutatásra kerülő kiállítás 2015. január 31-éig várja a látogatókat.

Kőszeg. Jurisics-vár: keddtől vasárnapig, 10–17 óráig látogatható. Megtekinthető tárlatok: Kőszeg Árpád-kori várai; Kőszeg a 15. században; Nagyhatalmi szembenállás Európában a 15. században; Szulejmán 1532-es hadjárata, Kőszeg ostroma; A kőszegi zálogbirtokosok; Eszterházyak; Földesúri asztal és konyha; Somogyi Győző Történelmi Arcképcsarnoka; de látogatható még a fegyvertár, a lovagterem, történelmi katonai viseleteket és fegyverzetet bemutató grafikai kiállítás, kőtár, a vár nyugati tornya; a kicsiket pedig a földszinten játszósarok, íjászat várja.

Csehimindszent. Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában a Terror Háza Múzeum "A magyarok lelkiismerete, Mindszenty József (1892–1975)" című állandó kiállítása látható.

JANUÁR 8.

Császárok ideje

Szombathely – Csütörtök este 8-kor Marcus Claudius Tacitus kerül terítékre a WSSz Császárok napja-sorozatában; szokás szerint rendes római vacsora mellett. Marcus Claudius Tacitusnak jó életrajz-írókra volt szüksége ahhoz, hogy megfeleljen a császári méltóságnak. Idős korában, halála előtt egy évvel érte a tisztesség. Hogy valójában milyen császár volt, ma este kiderül. Szakértő: Katona Attila. Szövegkönyv: Barták Balázs. Rendező: Jordán Tamás.

Swing

A szombathelyi Agora – Savaria mozi csütörtökön 18.30-kor és 20.45-kor még mindig a Swinggel várja a nézőket. Fazakas Csaba „romantikus vígjátéka” az elmúlt hetekben kapott hideget-meleget, de abban azért megegyezhetünk, hogy Ónodi Esztert, Csákányi Esztert, Törőcsik Marit, Törőcsik Franciskát – és mondjuk Kulka Jánost nézni (meg látni) csak jó lehet. És pont. Közben meg színre lépnek a swing angyalai. (Hódolat Boris Viannak. De ma nincs olvasás, ma mozi van.) A celli art mozi közönsége szintén naprakész, ami az ajánlatot illeti. Ráadásul olyan csemegékkel is szolgál, mint mondjuk csütörtök délután a Búcsú a nyelvtől című kísérleti opusz. Este aztán jöhet a borzongás: Éjszaka a múzeumban.

SZÍNHÁZ

Szombathely. Weöres Sándor Színház: a nagyszínpadon ma 19 órakor A hülyéje című Feydeau-bohózat megy, fönn, a Márkus Emília Teremben: Parasztopera. Szerző: Pintér Béla, Darvas Benedek, rendező: Mohácsi János.

JANUÁR 7.

Dmitrij Karamazov a villamoson

Celldömölk – Január 7-én (szerdán) 19 órakor a Karamazov testvérek teszik tiszteletüket a Soltis Lajos Színház Koptik Odó utcai kamaraszínházában. A szövegkönyvet Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij regénye alapján írta: Faragó Zsuzsa dramaturg, Laboda Kornél rendező és az előadásban játszó színészek. Dmitrij Karamazov: Adorjáni Bálint, Ivan Karamazov: Orosz Ákos, Aljosa Karamazov: Lazók Mátyás, Fjodor Karamazov, Szmergyakov: Jankovics Péter. Az van, hogy „utazol egy körülbelül negyvenötezer pudos villamoson. Futnak alattad a verszták. Csak bámulsz ki bután a fejedből, nézed a nyírfák táncát a végtelen sztyeppén. A Blahán fölszáll az ördög. Olyan másfél rőf. Jön és néz. És tudod, hogy megfog. Mert nincs jegyed. Egy pópával is megtörtént ez. Aztán elment, és nem találták. De végül megtalálták. Így jár az, aki nem halt meg, de még él". A budapesti MU Színház és a FÜGE közös produkciója.

Izzasztókunyhó a Fészek Körben

Körmend – A Fészek Kör idei első foglalkozása január 7-én (szerdán) 16.30-kor kezdődik a művelődési házban. Mihályfi Márta néprajzkutató, dúla tart előadást, „A gyermekvárás, születés és gyermekágy szokásai – Hiedelmek, szertartások a szülés és születés körül Mexikóban" címmel. Az indián közösségekben például divat az izzasztókunyhó, amely a szülés után a test megerősítésére, megtisztítására szolgál.

Bábák, hiedelmek Mexikóban

Körmend - Újra el lehet menni a Fészek Körbe január 7-én, szerdán, 16 óra 30 percre. Helyszín továbbra is körmendi művelődési ház. A kör e havi előadója Mihályfi Márta néprajzkutató és dúla. Arról tart előadást, milyenek Mexikóban a gyermekvárás, születés és gyermekágy szokásai, hiedelmei, szertartásai a szülés és születés körül. A hagyományos gyógyítók és bábák tevékenysége létfontosságú az ország  indián közösségeiben, ahonnan az intézményes egészségügyi ellátás nehezen érhető el. A gyermekvárás, a szülés és a gyermekágy biztonságát a bábák számos, ma is gyakorolt mágikus eljárással kísérik. Ebben az előadásban ezeket mutatja be.

Hosszú út, először a kávézóba

Szombathely – Január 7-én folytatódik a SzínházSzerda-sorozat a Cafe Frei pódiumán, ahol ezúttal a Weöres Sándor Színház bemutatóhoz közeledő O' Neill-előadása, a Hosszú út az éjszakába két főszereplőjével és rendezőjével találkozhat a közönség. A családi boldogság illúzióját szertefoszlató amerikai dráma házaspárját Kiss Mari és Trokán Péter játssza, ők kérdezik szerdán délután a rendezőt, Szabó Mátét. Kezdés: 17 órakor. A következő SzínházSzerda alkalmával Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd szórakoztatja a közönséget, ez lesz a Szombathelyi aktuális – a' la Carte Sziszi & Zoli.

Kiállítás

Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár: az Életünk folyóirat Holokauszt emlékszámának bemutatója. A program keretében megnyílt, A holokauszt az irodalomban és a képzőművészetben című kiállítás. A tárlat január 7-éig látogatható.

Berzsenyi Dániel Könyvtár, kiállítóterme: Pilt Béla villamosmérnök, amatőr festő, A fénybe nézők című képkiállítása nyílott. A kiállítás az intézmény nyitva tartásának ideje alatt, január 18-áig látogatható.

Iseum Savariense: kedd–szerda és péntek–vasárnap 10–17 óráig, csütörtökön 10–18 óráig. Szemtől szemben. Képek az elhurcolt szombathelyi zsidóság történetéből. A kiállítás nem csupán a Szombathelyről elhurcolt zsidóság pusztulásáról beszél, hanem korabeli portrék és életképek segítségével bemutatni törekszik sorsuk boldog és eredményes időszakát, amikor identitásuk még nem volt gátja életüknek. Talán itt az ideje, hogy szembenézzünk a feledésbe merült emberek sokaságának tekintetével. A tárlat február 28-áig látogatható.

Egyházmegyei Könyvtár: csütörtökön és pénteken a következő tárlatvezetési időpontokban látogatható: 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00 órakor.

Agora–Gyermekek Háza: Repüléstörténet maketteken, Nyilasi László hagyatéki anyagából várja kiállítás az érdeklődőket, mely hétköznap 8–17 óráig, szombaton 9–12 óráig látogatható.

Cafe Frei (Fő tér 24.): Az üveg varázsa, Keller Ági és Németh Mariann (Mary) kiállítása nyílott. A Cafe Frei falai ezúttal két székesfehérvári kiállító munkáinak adnak otthont. Bár mindketten üveggel dolgoznak, módszereik eltérnek egymástól. Ági a kristályüvegek textúráját válogatva, Tiffany–technikával készíti mozaikszerű képeit, míg Mary a kevésbé aprólékos, de annál nagyobb odafigyelést kívánó üvegfestés technikáját választotta. A kiállítás január 11-éig megtekinthető.

Szombathelyi Képtár - 2015. január 10-én (szombaton) és 11-én (vasárnap) a Képtár kiállításai nem látogathatók. Köszönjük megértésüket!

Hegyfalu. Képeslap Múzeum (Kossuth Lajos u. 19.): hétfőtől vasárnapig, 8–18 óra között látogatható (ettől eltérő időpontban telefonos egyeztetés után). A Trianon teremben a Magyar kultúra napja 3. rész – Hortobágy, Kalocsa és Kiskunhalas; Mikulás – Télapó; Állatok világnapja – Tehenek; Vadászok és vadászat; Bor–utak; Lenin című tárlatok láthatók, a fogadóteremben I. világháború képeslapokon, a belső teremben pedig a Pápák – II. János Pál pápa címmel összeállított tárlat tekinthető meg.

Kőszeg. Jurisics-vár, Főnixház földszinti termei: Nagy Lajos gyűjtő petróleumlámpáiból látható kiállítás naponta 10.00–17.30 óráig.

Hotel Irottkő aula: A Csók István Művészkör, Téli hangulatok című tárlata nyílott. Kiállító alkotók: Berényi Sándor, Bráder Tamás Gusztáv, Domsa Károly, Gódor József, Gyöngy Kálmán, Jencsky Beatrix, Koppándi József,  Palcsó  Júlianna, Szabadfi Marianna, Tálas Ágnes, Tölgyesi Ildikó, Tritremmel Tímea, Vízi Sándor, Zsarnai Sándor. Fellépnek: Soskó András operaénekes, Gráf Györgyi zongoraművész, Kőszegi Vonósok, ArTrió, Bejó és a Dance Jam táncegyüttesek, Láng Laura énekes és Maitz József zenetanár kedvenc harmonikájával. A kiállítás február 14-éig megtekinthető.

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont: a Kemenes Vulkánpark képzőművészeti pályázatára beérkezett alkotásokból nyílott kiállítás, mely 2015. január 15-éig látogatható.

Szentgotthárd. Színház aula: Ozsvári Gábor festőművész kiállítása megtekinthető január 12-éig, hétköznap 8.00–16.30 óráig.

Zene

MULATÓS Szombathelyen, a Sláger Mulatóban péntek este Standi Pityu szórakoztatja a közönséget.

AFTER Szombathelyen, a Romkertben péntek és szombat este egyaránt szalagavató afterparty-t tartanak a One Like Two D.J. csapatának közreműködésével.

SLÁGEREK Szombathelyen, az aClubban péntek este Modern slágerek éjszakája program, szombaton szalagavató afterparty lesz.

SZEZONNYITÓ Szombathelyen, a Cuba Caféban szombat este szezonnyitó programmal várják a kikapcsolódni vágyókat. A zenéről Raul és Berzek gondoskodnak.

ROCK Szombathelyen, a Mojo Clubban január 15.-én, csütörtökön a Lord egykori énekese által alapított Sipőcz Rock Band ad koncertet. Vendégként a fuvolás Wilmann Krisztina, illetve az énekes Újvári Tímea lép fel a zenekarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!