Programok

2015.09.05. 07:54

Az értékekre fókuszálnak a hétvégi programokon

A hét utolsó napján és a jövő héten sem kell unatkozniuk a Vas megyében élőknek. Számos izgalmas kikapcsolódás várja őket.

Bajdó Bettina

RENDEZVÉNY Szombathelyen, a Zanati Közösségi Házban szeptember 8-án, (kedden) 17 órakor a Vas Megyei Szív Egyesület szervezésében ingyenes szűrést rendeznek. Vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérésre, továbbá tanácsadásra várják az érdeklődőket.

Sárváron, a Nádasdy-várban vasárnap 14 és 18 óra 30 között Vas Megyei Értéknapot tartanak. Fellép többek között a Sárvári Koncertfúvószenekar, a Perenyei Férfikar, a Kőszegi Be Jó Táncegyüttes, a Kemenesmagasi citerazenekar. Négy órától a házasságkötő teremben könyvbemutató lesz: dr. Vörös Ferenc Kis magyar családnévatlasz című könyvét dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója ajánlja a közönség figyelmébe. 18 óra 30 perctől rendezik meg a Vas Megyei Értéknap díjátadó gálaestjét.

KIÁLLÍTÁS Szombathelyen, a Vasi Skanzenbe keddtől vasárnapig, 9 és 19 óra között várják az érdeklődőket. Katonatörténeti kiállítás is nyílt az Aréna utca 8. szám alatt: Az I. világháború képeslapokon című kiállítás október 31-ig várja a kíváncsiskodókat.

Csehimindszenten Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában, a Terror Háza Múzeumban A magyarok lelkiismerete, Mindszenty József (1892- 1975) című állandó kiállítása látható.

Sárváron a Nádasdy Ferenc Múzeumban kedd és vasárnap között Mi vagyunk a huszárok! címmel állandó kiállítás nyílt. Magyarország egyetlen huszárkiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait.

Acsádon a Szociális Otthonban a Képeslevelezőlapgyűjtők Egyesületének szervezésében Tátra címmel nyílott kiállítás. Az anyagot Sárosi István állította össze. A tárlat szeptember végéig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!