Programok

2016.03.24. 17:36

Nagy vasi húsvéti programajánló

Megyei körkép – Főként családi programokat kínálnak a vasi települések: most a gyermekeké a főszerep. Tojáskeresés és nyuszisimogató a favorit

Simán Klára

Szombathely

AGORA - MŰVELŐ-DÉSI ÉS SPORTHÁZ: Húsvéti játszóház várja az érdeklődőket pénteken 10-13 óráig. Tojásírás, kalácssütés, apró ajándéktárgyak készítése szerepel a programban.

VASI SKANZEN: „Nagy nyuszikeresés" zajlik hétfőn 10-11 óráig, majd 14-17 óráig nyuszisimogató. Napközben a lányok a csönköléssel, a fiúk a tojásba vágással ismerkedhetnek meg, emellett népi szabadtéri, ügyességi játékok, fajátékok, játszóház és folklórműsor, valamint táncház várja a látogatókat. Tavaszi népszokásokat is felelevenítenek majd, természetesen a gyermekközönség bevonásával. Lesz majd tojásfestés, - karcolás és agyagozás népi iparművészek segítségével, kézműves-foglalkoztató a textilműhelyben. 14.30-ig lehet nevezni a locsolóversmondó versenyre. 16 órakor kezdődik a locsolóversek bemutatója, majd ezt követi az eredményhirdetés. Délután 3 órakor megnyílik a Türelemüvegek elnevezésű időszaki kiállítás is.

KÁMONI ARBORÉTUM: A húsvéti tojásvadászat hétfőn 14-18 óráig tart - a rendezvényt új ügyességi játékok színesítik, amelyekre felnőtteket is várnak.

A Kámoni Arborétum húsvéti tojáskereső játékán részt vett az elmúlt évben Némethné dr. Mentes Adrienn és Németh Ádám - hétfőn ismét várják a családokat a hangulatos rendezvényekre. Fotó: VN Archív

Bük

BÜKI MŰVELŐDÉSI ÉS SPORTKÖZPONT, KÖNYVTÁR SZÍNHÁZTERME: Hétfőn 8.30-tól a Büki Húsvéti Vigadalom keretében régi húsvéti hagyományokat elevenít fel a Büki Művelődési és Sportközpont a Háncs Néptáncegyüttes közreműködésével. A programban szerepel még a Hol lakik a nyúl? című interaktív mesekoncert is óriásbábokkal. Kézműves játszóház várja közben a kicsiket népi fajátékokkal.

KRISTÁLYTORONY KALANDPARK: Nyuszisimogató lesz szombaton a kicsiknek, mellette gyerekprogramok, ügyességi versenyek és értékes ajándékok várják a kis látogatókat.

Őrség

ŐRSÉGI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁGA: Szalafőn szombaton 10 órától rendezik meg a hagyományos Pityerszeri Húsvétvárót. A programban szerepel a helyi termelők és kézművesek kirakodóvására, húsvéti túra az eurázsiai vadlovakhoz, és lesz népi játszóház is a nagypajtában. Tojáskereső játék, kemencés húsvétikalács-sütés, hagyományos tökmagolajütés is várja a kulisszatitkok iránt érdeklődőket. Napközben óránként szakmai vezetéssel tekinthetők meg a népi műemlékek.

Vasárnap kincskereső játék, míg hétfőn népi játékház zajlik ugyanitt 10 órától. Lehetőség nyílik a szerek tavaszi világának megismerésére is a húsvétváró túrán.

Szentgotthárd

SZÍNHÁZ: Nyuszi ül a fűben... - szombaton 15 órától ezzel a címmel húsvéti játszóház várja a gyermekeket. Lesz sütikészítés a nagymama konyhájában, valamint húsvéti bütykölde. Nyuszisfotók mellett „Öltözz nyuszinak!" és meglepetés zenebona, tojásvadászat várja az érdeklődőket.

Velem

Hagyományos húsvéti tojásdobáláson vehetnek részt hétfőn azok, akik ellátogatnak a faluba.

Cák

Kemenceavatás mellett húsvéti játékok is várják hétfőn a családokat a közösségi házban és annak udvarán a Cáki Kulturális Egyesület szervezésében.

Bozsok

Szombaton húsvéti előkészületekben vehetnek részt a hagyományok kedvelői: a többi között tojásrajzoláson, borkóstoláson. Vasárnap lovasversenyt tekinthetnek meg a faluban a Dobrádi Lovasiskola szervezésében.

Kőszegdoroszló

Hétfőn jellegzetes húsvéti gyermekprogramok zajlanak, majd kezdődnek a nősök-nőtlenek labdarúgó mérkőzések, végül a locsolóbál zárja a napot.

Kám

JELI ARBORÉTUM: Szombattól hétfőig 8-17 óráig látogatható a máris virágba borult kert: a tavaszi hagymás különlegességek mellett nyílik néhány korai virágzású rododendronbokor is, rózsaszínbe és lilába öltöztetve az ébredező kertet. Szombaton nyit a múzeum, az Ambrózy-sírkert is. A meghosszabbított akadálymentes ösvénynek köszönhetően a tolószékkel, babakocsival közlekedők is könnyebben megtekinthetik a tavaszi szépségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!