Programok

2016.08.28. 05:58

Régi fényképezők a tárlaton

Nem kell unatkozniuk a hét utolsó napján és a jövő héten sem a megyében élőknek, számos kiállítás vár mindenkire.

Bajdó Bettina

Szombathelyen, az Iseum Savariensében Szent Márton és Pannónia. Kereszténység a római világ határán címmel nyílt tárlat. Az Iseum Szent Márton-emlékévében Pannónia ókeresztény emlékanyagának látványos válogatását tárja az érdeklődők elé. Ezt az egybegyűjtött műtárgykincset még soha nem láthatták az érdeklődők. Több mint tucatnyi magyar múzeum és gyűjtemény mellett Mainz, München, Kismarton, Zágráb és Sisak adta kölcsön féltve őrzött kincseit, hogy lehetőségeinkhez mérten a legteljesebb képet alkothassuk Szent Márton koráról.

Katonatörténeti kiállítás látható az Aréna utca 8. szám alatt. Az ostffyasszonyfai hadifogolytábor fennmaradt tárgyai című kiállítás Czöndör János gyűjteményéből készült.

Kőszegen, a Hotel Írottkő aulájában Gódor Józsefnek, a kőszegi Csók István Művészkör Egyesület tagjának Történelmi tájak - válogatások 2016 című fotókiállítása megtekinthető szeptember 16-áig.

Sárváron, a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtárban Rezesbanda, Pillanatok a 45 éves városi fúvószenekar életéből című jubileumi kiállítás megtekinthető augusztus 31-éig.

Körmenden, a Batthyány-kastély - kápolna kiállítóhelyiségében a Régi fényképezőgépek Magyar Zoltán gyűjteményéből című kiállítás várja a látogatókat.

Vasváron, a Helytörténeti Múzeum állandó kiállításai: a domonkos rendház épülete, rendtörténeti kiállítás, Vas vármegye középkori története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!