Programok

2017.01.18. 17:40

Dzsungeltörvények - Maugli története lassan három éve a színpadon

Szombathely - Márciusban lesz három éve, hogy a WSSz bemutatta A dzsungel könyve című Dés-Geszti-Békés-musicalt, Horgas Ádám rendezésében, Bodor Johanna koreográfiájával. Maugli története a bérletes széria után is él tovább, mit sem veszít elevenségéből.

Ölbei Lívia

Legközelebb január 20-án (péntek) 19 órakor népesül be az Akacs 7. nagyszínpada a dzsungel különös figuráival és hangjaival. A dzsungelben felnőtt embergyerek, Maugli történetét Kipling vetette papírra, az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa.

Mesél az erdő. Sir Kán szerepében Kelemen Zoltán, az előadás díszlettervezője Horgas Péter
Fotó: VN archív

A dzsungel könyve a magyar musical-irodalom egyik kiemelkedő klasszikusává nőtte ki magát . A külön bejáratú dzsungeltörténethez a szombathelyi színház is hozzátette a magáét: a látványos és sikeres előadás rendezője ráadásul részese volt anno az ősbemutatónak. (Ilyen a színházi folytonosság.) Mauglit Balogh János, Akelát Mertz Tibor, Bagirát Németh Judit, Csilt Nagy Cili, Balut Szabó Tibor, Kát Fekete Linda, Sir Kánt Kelemen Zoltán, Buldeót Endrődy Krisztián játssza, a szemtelen Döglégy szerepében Vass Szilárd. És persze rengeteg táncos tűnik föl a színen, Horgas Péter díszletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!