A HELYZET

2018.01.11. 06:30

A rühes álhír

Szakács Árpád

Olyan rossz a magyar egészségügy, hogy már rühesek a betegek a Szent Margit Kórházban, Budapesten – közölte az RTL Klub híradója.

Úgy rácsapott a témára az LMP, az MSZP és a Jobbik, mint gyöngytyúk a nokedlire. Az LMP szerint a helyzet tarthatatlan. Az idei kormány- és korszakváltást követően a Szél-kormány valóban működő és ingyenes állami egészségügyet teremt – tették hozzá.

„A Fidesz nyolcadik évében már ott tartunk, hogy a kórházakban a betegek és az egészségügyi dolgozók rühesek lesznek, mert a kormány nem ad elég pénzt a kórházak fertőtlenítésére” – közölte az MSZP. Azt üzenték: „Idén választhatunk. Mire van nagyobb szüksége hazánknak: még több pénzre gyűlölködő plakátokra vagy még több pénzre az egészségügyre?”

Közben a Jobbik több intézményben is diagnosztizálta a fertőzést. „Erős, büszke ország, rühes kórházakkal” – reagált Pál Gábor rühügyi szakértő, képviselőjelölt.

A rühes kórház története órák alatt eljutott az ATV, a Hír TV, majd az Index.hu, Alfahir.hu, 24.hu, 444.hu, 168 Óra, Magyar Nemzet, Népszava, HVG, Magyar Narancs táborához.

Valótlanok az információk, nincs rühtünetes beteg és dolgozó a Szent Margit Kórházban – közölte az intézmény.

Ennyit a szenzációról és a szakpolitikáról.

A felsorolt médiáknál nem akadt egy újságíró, aki megkereste volna az érintettet, az intézményt. Valaki megalkotta, közzétette, a többi meg terjesztette az álhírt.

A tények senkit nem érdekeltek.

Éljen a sajtó rágalmazó szabadsága!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!