Rendőrségi

2010.08.10. 14:17

Égési sérülthez riasztották a vízimentőket

Égési sérülést szenvedett emberhez riasztották a Rupert nevű sürgősségi mentőhajót a balatonföldvári kikötőbe kedd délután - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség tájékoztatása szerint a sérült egy 52 éves tatai férfi, akit mentőhelikopter szállított a siófoki kórházba.

Tar Mihály, a VMSZ szóvivője elmondta: az ilyen esetekre megfelelő felszereléssel ellátott hajó Tihanyból indult a déli partra, ahol egy, a hajójába benzint töltő férfi szenvedett égési sérüléseket. A helyszínről kapott tájékoztatás szerint a sérült a kezén és a lábán égett meg - tette hozzá a szóvivő.

Salamon Kornél, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a 6-8 méteres hajó belső terében csaptak fel a lángok, amit a tűzoltók kiérkezéséig eloltottak. Más hajóban nem keletkezett kár.

Egy ember másod- és harmadfokú égési sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították, a tűzoltók pedig elvégzik az utómunkálatokat - tette hozzá az ügyeletes.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse közölte: a férfi testének 40 százaléka megégett, amikor az üzemanyag, amit a hajóba akart tölteni, valamilyen oknál fogva belobbant.

A baleset körülményeit vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!