Rendőrségi

2010.10.30. 18:14

Éjszakai járat ütésekkel: megtámadták Török Zsoltot, az MSZP-szóvivőjét

Rátámadtak Török Zsoltra, az MSZP szóvivőjére szombatra virradó éjszaka egy éjszakai buszjáraton - közölte Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az MTI-vel. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indít eljárást.

MTI

A pártelnök közleménye szerint Török Zsolt fél kettő körül a nagykörúton haladó éjszakai járatra szállt fel a Blaha Lujza téren, és a Jászai Mari tér felé tartott.
   
A Nyugatinál felszállt a járműre egy feltűnően rövid hajú férfi, aki felismerve a szóvivőt "rohadt büdös komcsi" kijelentéssel nekirontott és megpróbálta lefejelni Török Zsoltot, aki elhajolt. A férfi ezután ököllel támadt a szóvivőre, akit többször is megütött a fején. A buszon utazó tömeg azonnal a megtámadott védelmére kelt és a következő megállónál leszorították a buszról a támadót - olvasható a közleményben.
   
Mesterházy Attila szerint a történteknek "sokkal mélyebbre ható és történelmibb tartalma is van. Ez az ország már eddig kétszer volt szerencsétlen megélni olyan korokat, ahol olyan hangulat uralkodott, mely a jelenlegi eseményhez hasonló atrocitásokat eredményezett. Ilyen hangulatot nem szabad többé megengedni egy országban".
   
Az MSZP nevében köszönöm azoknak az embereknek a segítségnyújtását, akik bátran szembeszálltak az agresszorral, még akkor is, ha ők esetleg más pártállású, más ideológiákat valló emberek voltak. Tudom, hogy Magyarország lakosságának többsége is hasonlóan cselekedett volna - fogalmazott a pártelnök.
   
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályán az MTI érdeklődésére közölték, hogy szombaton Török Zsolt feljelentést tett az ügyben a BRFK-n, amely alapján a XIII. kerületi rendőrkapitányság indít eljárás ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!