Rendőrségi

2010.11.16. 17:32

Megölte a hitelközvetítőt, 11 és fél év börtönt kapott

Első fokon tizenegy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta emberölés és kifosztás miatt a Csongrád Megyei Bíróság kedden azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki megfojtott egy tizenkilenc esztendős tótkomlósi lányt, majd a holttestét elrejtette a háza alagsorában.

MTI

Az ítélet szerint 2009. december 17-én a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányságon egy sikkasztás miatt folyó eljárásban hallgatták ki a többször büntetett, 27 éves vádlottat. Ekkor közölték vele, hogy korábbi munkaadójának mintegy 290 ezer forint kártérítést kell fizetnie. A munkanélküli férfi amúgy is rossz anyagi helyzete emiatt tovább romlott.

A férfi egy hirdetőújságból kereste ki a hitelközvetítéssel foglalkozó későbbi sértett, egy tizenkilenc éves tótkomlósi lány telefonszámát, akivel találkozót beszélt meg. A sértett –aki tizennégy hónapos kisfiút nevelt - este elment a férfi lakására, hogy egy 300 ezer forintos hitel feltételeiről tárgyaljanak. A vádlott vitatkozni kezdett a lánnyal, mert nem akarta kifizetni a hitelhez kapcsolódó 20 ezer forintos regisztrációs díjat és jutalékot. A szóváltás dulakodássá fajult. A férfi megragadta a sértett nyakát, aki segítségért kiáltott, védekezni próbált. A vádlott azonban tovább fojtogatta áldozatát, akinek halálát végül fulladás okozta.
   
Ezt követően a férfi a társasházi lakásához tartozó alagsori lomtárolóban rejtette el az áldozat holttestét, majd magához vette a lány pénzét – mintegy 200 ezer forintot, amit a karácsonyi bevásárlásra készülve tartott magánál -, mobiltelefonját és kabátját.
   
A vádlott a gyilkosságot a tárgyaláson tett vallomásában beismerte, a kifosztást azonban tagadta. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!