Rendőrségi

2011.12.12. 10:31

Egy tucat al-Kaida-tag szökött meg a börtönből

Tizennégy fegyenc, köztük az al-Kaida terrorszervezet 12 tagja szökött meg az ádeni központi börtönből - közölte hétfőn az al-Arabíja hírtelevízió.

MTI

Egy börtönfoglár azt mondta, hogy a fegyencek hat méter hosszú alagutat ástak ki, s azon keresztül szöktek meg a fegyházból. A szökött rabok közül egyeseket bankrablásért, másokat a biztonsági szolgálat tagjai ellen elkövetett gyilkosságokért ítéltek el.

Júniusban hasonló módon, egy alagúton át az al-Kaida hatvan tagja szökött meg a Jemen délkeleti részén fekvő Mukalla börtönéből. Szökésük közben megtámadták a börtönőröket, és egyet közülük megöltek.

Jemen az al-Kaida egyik menedékhelyévé vált részben a központi hatalom gyengesége, részben pedig azért, mert sok, rendkívül nehezen megközelíthető terület van az országban. A szélsőségesek az elmúlt években számos támadást hajtottak végre külföldi turisták, nyugati nagykövetségek, a biztonsági erők és különféle, zömükben olajipari létesítmények ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!