Rendőrségi

2012.01.22. 09:57

Rendőrnek álcázta magát a csaló: 100 ezer forintot kaszált

Szombaton a megyeszékhelyen és Kőszegen is "támadásba lendültek" a csalók: Szombathelyen egy férfi rendőrnek álcázva magát jutott 100 ezer forinthoz, míg a kisvárosban egy táplánszentkereszti lakos akart hamis ajándékutalványokkal fizetni.

Vas Népe


Rendőrnek álcázta magát a csaló
Szombaton este, háromnegyed 7-kor egy szombathelyi nő értesítette a rendőrséget, miszerint Bem József utcai lakásába egy férfi megtévesztéssel bejutott, s amikor onnan távozott, akkor észlelte, hogy eltűnt 100 ezer forintnyi készpénze.
Mint kiderült, este hat óra után az ismeretlen személy - magát rendőrnek kiadva - jutott be a lakásba, majd bankjegyek sorszámainak felírása ürügyén a sértett által átadott 100 ezer forinttal együtt távozott.


Hamis ajándékutalvánnyal akart fizetni
Szombaton délelőtt, fél 12-kor egy kőszegi kereskedelmi egység biztonsági szolgálatának vezetője hívta fel a rendőrséget azzal, hogy egy személyt visszatartanak az üzletben, mert hamis ajándékutalányokkal akart fizetni.
Mint kiderült, egy táplánszentkeresztei lakos a pénztárnál az 53.935 forintos végösszegből 50 ezer forintnyit hamis ajándékutalvánnyal akart kifizetni. A tettest előállították a Kőszegi Rendőrkapitányságra - értesítette portálunkat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!