Rendőrségi

2012.10.23. 18:48

Négy év börtönt kapott a vétkes részeg sofőr

Szombathely - Helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék, mint másodfokú hatóság a Körmendi Városi Bíróság ítéletét, mely szerint négy év börtönnel sújtotta a halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolt Déri Dávidot.

Simon Erzsébet

Fellebbviteli tárgyaláson döntött a napokban a Szombathelyi Törvényszék a körmendi Déri Dávid ügyében. A dr. Rácz József vezette büntetőtanács helybenhagyta a Körmendi Városi Bíróság első fokon hozott verdiktjét. Dr. Szabó Sándor bíró áprilisban mérlegeléssel megállapított ítéletében négy év, börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a múlt év márciusában Körmenden történt halálos közlekedési baleset okozóját. A fiatalember tavaly március 5-én hajnalban jogosítvány nélkül, részegen, a megengedett sebesség több mint kétszeresével vezette a Rába-parti belvárosban a szüleitől elcsent autót, s karambolozott. A jármű egyik utasa, egy fiatal lány a kórházba szállítást követően meghalt. Az ítéletet indokolva a bíró akkor kifejtette: a többszörösen büntetett, a baleset idején felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló huszonegy éves férfi maga is beismerte, hogy sokat ivott.

Jogosítványa nem volt, a kocsit a szülei tiltása ellenére vitte el, utasokat – köztük egy 18 éves lányt – szállított lakott területen belül óránként 112-117 kilométeres sebességgel, durván megszegett több KRESZ-szabályt. A veszélyhelyzetet maga idézte elő, a haláleset ezzel ok-okozati összefüggésben áll. A főbüntetés mellett Déri Dávidot négy évre a közügyek gyakorlásától, öt évre a közúti járművezetéstől – ennyi ideig nem szerezhet jogosítványt – is eltiltotta a bíróság. A Szombathelyi Törvényszék nem látott okot a büntetés megváltoztatására, így az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!