Rendőrségi

2012.11.13. 09:15

Csalók a celldömölki fémtelepen: rézként adtak közel 200 kiló anyagot, de lebuktak

Celldömölk - Egy kereskedő révén jutottak el a rendőrök azokhoz a fiatalokhoz, akik réz morzsalékként adtak el 197 kilogrammnyi anyagot, amelyről kiderült, hogy nem fém. A pénz nem lett meg, ám a párost elfogták.

Vas Népe

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte: 197 kilónyi, ismeretlen anyagból készült granulátumot adott le réz hulladékként októberben egy celldömölki fiatal pár az egyik Pápához közeli színesfém felvásárló telepen.

A Vas megyei férfi és nő autóval érkezett a kereskedéshez, ahol eladásra kínálták a csomagtartóban, zsákokban elhelyezett, vörös színű homokszerű anyagot, amelyről azt állították, hogy réz morzsalék. A fém felvásárló hitt nekik, majd a mérlegelést követően 256. 100 forintot fizetett ki számukra. A biztonság érdekében a kereskedő még aznap utána járt az anyag összetételének, amelynek során kiderült, hogy nem rezet vásárolt. Másnap a fiatal pár ismételten felkereste, és jóval nagyobb mennyiséget kínáltak megvételre. Ekkor szembesítette őket a csalással, majd felajánlotta, hogy amennyiben visszafizetik a vételárat, úgy eltekint a feljelentéstől. Pár nap haladékot is biztosított számukra, ám a pénzt nem kapta vissza, így értesítette a rendőrséget.

A nyomozók rövid időn belül a két személy nyomára bukkantak. Elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket, mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a granulátumot egy ismeretlen személytől vásárolták, és tisztában voltak azzal, hogy valójában nem réz, csak megtévesztően hasonlít rá. Az anyagot aztán kétszeres áron adták tovább a kereskedőnek, a pénzt pedig elköltötték.

Mindkettőjükkel szemben csalás bűntette miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya - tudtuk meg a rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!