Rendőrségi

2012.11.02. 12:44

Közlekedési balestetek Vas megyében

Vas megye - Sok közlekedési baleset történt Vas megyében november 1-jén.

Vas Népe

Egy szombathelyi nő csütörtökön kora délután Citroёn típusú személygépkocsival közlekedett Szombathely felől Söpte irányába, a 8639-es számú úton, amikor haladása során az előtte lassító, majd forgalmi okok miatt megálló Daewoo hátuljának ütközött. A baleset következtében egy személy megsérült. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Suzuki típusú gépjárművel közlekedett csütörtökön Ják felől Szombathely irányába, a 8707-es számú úton egy férfi, amikor az előtte haladó gépjármű előzésébe kezdett. A sofőr azért, hogy egy másik gépkocsival történő ütközést elkerüljön, autóját félrekormányozta, melynek következtében a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba hajtott, többször megpördült és a tetejére borulva állt meg. A járműben utazó négy személy a baleset során megsérült. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Egy külföldi állampolgár csütörtökön délelőtt Audi típusú személygépkocsival közlekedett Káld felől Sárvár irányába, a 84-es számú főúton. A sofőr haladása során elvesztette uralmát a járműve felett és a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, ahol az autó felborult és a tetejére borulva állt meg. A férfi a baleset következtében megsérült. Az ügyben a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Egy bicsérdi lakos Hyundai típusú személygépkocsival közlekedett csütörtök délután a 84-es számú főúton, amikor Tompaládony térségében egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve felett, letért az útpadkára, majd onnan az autót visszakormányozta és a szemközti sávban közlekedő két személyautónak ütközött. A Hyundai ezt követően tovább sodródott és egy Sárvár felől Sopron irányába közlekedő VW-nek csapódott, ami pedig az előtte haladó másik járműnek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A felelősség elismerését követően helyszíni bírság kiszabására került sor.

Az őszi időszakban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetnek, melynek kapcsán a legtöbb problémát a változó tapadó képességgel rendelkező útburkolat és a romló látási viszonyok okozzák.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy az őszi időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és vigyázzanak saját és mások testi épségére is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!