Rendőrségi

2014.11.17. 10:24

Közlekedési balesetek és tűzesetek hétvégéje

Az elmúlt három napban tizenhét bejelentés érkezett a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. Több esetben súlyos közúti balesethez, négy alkalommal pedig épületekben keletkezett tűz megfékezéséhez riasztották a megye tűzoltóit.

Motorral ütközött egy személygépjármű péntek délután a 88-as és a 84-es főút kereszteződésében, a sárvári elkerülőn. A balesethez a sárvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével kiszabadították az autójába beszorult sofőrt, átadták a mentőknek, majd az áramtalanítást is elvégezték. Az ütközés következtében az autó sofőrje és a motoros is súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők mindkettejüket kórházba szállították. A műszaki mentés és helyszínelés idején félpályán haladhatott a forgalom az érintett útszakaszon.

Fotók: Pintér Richárd tű. szds., Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A Pinka-híd korlátjának hajtott és akadályozta a forgalmat egy személygépjármű péntek délután Körmend-Horvátnádalján. A körmendi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd levontatták az úttestről, megszüntetve ezzel a közlekedési akadályt. A balesetben ketten könnyebben sérültek, őket a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Egy százhúsz négyzetméter területű, egyszintes családi ház hátsó részében keletkezett tűz szombat reggel Sárváron, a Kiss János altábornagy utcában. A tűz a lakóház tetőszerkezetére is átterjedt. A helyi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően behatoltak az épületbe, két sugárral perceken belül eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Szombaton délután egy órakor érkezett  a bejelentés az megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányítási ügyeletére, miszerint tűz ütött ki egy családi ház egyik szobájában Csákánydoroszlón. A helyszínre a körmendi és a szentgotthárdi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek kihoztak egy gázpalackot a lakásból, megfékezték a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a ház többi helyiségére. Az épület tulajdonosát a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Egy családi ház udvarán található, vendéglátó egységként funkcionáló százhúsz négyzetméter alapterületű épület égett teljes terjedelmében szombat délután Hegyfalun. A sárvári hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően négy sugárral oltották el a lángokat. Az eset során az épületben senki nem tartózkodott, így személyi sérülés sem történt.

Közúti baleset történt vasárnap délelőtt Sárvár külterületén, a 88-as és a 84-es főút kereszteződésében. A helyszínen két személygépjármű ütközött, majd az autók az ütközés erejétől árokba csapódtak. A sárvári hivatásos tűzoltók az autók áramtalanítását hajtották végre. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, őt a tűzoltók és a mentők közös erővel kiemelték a járműből, ezután a mentőszolgálat szakemberei egy másik, könnyű sérülttel együtt kórházba szállították.

Három személyautó ütközött vasárnap kora délután Sárvár-Rábasömjén határában, az ütközés következtében az egyik jármű az árokba hajtott.  A sárvári tűzoltók áramtalanították az árokba csapódott autót. A baleset során egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kivizsgálásra kórházba vitték. A járművek elszállításáról a tulajdonosok gondoskodtak. A helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Egy faszerkezetű garázs kapott lángra vasárnap éjszaka Egyházashollóson. A tűz az épülettel egybeépített másik két garázsra és egy használaton kívüli személyautóra is átterjedt. A vasvári önkormányzati és körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik három sugárral rövid időn belül megfékezték a lángokat. A tűz keletkezési okának tisztázására a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. A tűzeset kapcsán senki nem sérült meg.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy a közlekedés során fordítsanak kiemelt figyelmet a megváltozott útviszonyokra, hiszen a késő őszi időjárásból adódóan az utak nedvesek, csúszósak lehetnek. A lakástüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően a nyílt láng, például gyertyák használata során, illetve a használat befejezését követően áramtalanítsák az elektromos eszközöket, berendezéseket, használati tárgyakat. A kéménytüzek és szénmonoxid-mérgezések elkerülése végett pedig végeztessék el a fűtő- és tüzelőberendezések kötelező felülvizsgálatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!