Rendőrségi

2014.11.25. 06:33

Lebukott az albérletes csaló

Szombathely - A szombathelyi férfi édesanyja szombathelyi lakását hirdette meg kiadásra az interneten keresztül.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya lezárta az ügyben indított nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint volt, hogy egy nap két sértettet is tévedésbe ejtett 2014. augusztusában az a szombathelyi férfi, aki édesanyja szombathelyi lakását hirdette meg kiadásra az interneten keresztül. A gyanútlan áldozatok egy előzetesen egyeztetett időpontban megtekintették az ingatlant, megegyeztek a bérlet feltételeiről, majd átadták az annak biztosítékául szolgáló összeget a 32 éves férfinek. Ezt követően P. András a korábban megadott telefonszámon elérhetetlenné vált, így az üzlet végül meghiúsult. A gyanúsított a három sértettnek összesen közel kétszázezer forint kárt okozott.

A csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrség befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!