Rendőrségi

2014.11.17. 10:35

Vádemelést javasol a rendőrség az embercsempészekkel szemben

Előzetesben várják a büntetőeljárás folytatását a Vasváron rendőrkézre került embercsempészek és társaik.

Vasvár belterületén ellenőriztek a rendőrök egy mikrobuszt és annak szerb vezetőjét, valamint egy előtte közlekedő személygépkocsit, illetve az abban tartózkodó harkakötönyi és beleznai lakosokat 2014. május 22-én 2 óra 5 perckor. Az intézkedés során a mikrobusz rakterében tizenkét szír állampolgárságú személyt találtak, akik az ország területén történő jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket előállították. Csakúgy, mint a járművek vezetőit és utasát. A kihallgatások során megalapozottá vált a gyanú, hogy R. Norbert és G. Viktória, valamint a szerb férfi anyagi haszonszerzés reményében kívánt segítséget nyújtani az illegális migránsoknak az ország elhagyásához.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az adatgyűjtés során az is kiderült, hogy a gyanúsítottak már korábban is részt vettek hasonló „akcióban". A megalapozott gyanú szerint 2013. októberétől, további öt társukkal együtt összesen száznegyvenkilenc, alkalmanként kilenc-tizenöt személynek – köztük szír, afgán, palesztin, líbiai állampolgároknak – segítettek elhagyni az országot anyagi ellenszolgáltatásért.

A 28 éves szerb férfi; a 38 éves R. Norbert; a 23 éves G Viktória, továbbá a 24 éves berzencei, G. József; a 24 éves kunfehértói, N. Gábor; a 33 éves jánoshalmai, B. Róbert és a 33 éves bajai, C. László előzetes letartóztatásban; a 45 éves harkakötönyi, R. Zoltán pedig szabadlábon várja az eljárás folytatását.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!