Rendőrségi

2015.01.23. 08:35

Tolvajok és határsértők rendőrkézen

Rendőrségi hírek Vas megyéből.

Az egyik szombathelyi áruház biztonsági szolgálatának munkatársai értek lopáson egy helyi lakost 2015. január 22-én, aki az áruvédelmi eszköz eltávolítását követően kísérelt meg egy mobiltelefont eltulajdonítani. A 25 éves, M. Dávidot a rendőrök előállították és kihallgatták. Vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Négy koszovói férfit ellenőriztek a főkapitányság vasúti alosztályának munkatársai a szombathelyi vasútállomás területén 2015. január 22-én. Az intézkedés során egyikük sem tudta igazolni az ország területén történő jogszerű tartózkodását. A határsértők feltehetően Ausztriába igyekeztek, mivel Grazig szóló vonatjegyeket találtak nálunk a járőrök. Az illegális migránsokat a rendőrök átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak és velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Csokoládéra fájt a foga annak a helyi lakosnak, aki az egyik körmendi üzletből akart az édességgel fizetés nélkül távozni 2015. január 22-én. A gyanúsítottat a rendőrök előállították és kihallgatták. Mint kiderült, a 47 éves férfi már korábban is követett el hasonló cselekményeket. Sz. Jánossal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!