Rendőrségi

2016.02.19. 10:56

Rendőrkézen az ékszertolvajok

A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták azt a négy férfit, akik családi házakba törtek be Vas megyében.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást négy férfivel szemben, akik 2015 novemberében és 2015 decemberében több alkalommal Vas megye területén – különösen Szombathelyen – családi házakba törtek be. A gyanúsítottak Vas megyében, illetve Zala megyében és Fejér megyében – az ügy jelenlegi állása szerint – összesen ötvenhárom esetben elkövetett betörések során többnyire készpénzt, illetve arany ékszereket tulajdonítottak el, de előfordult, hogy az elkövetők élelmiszereket is magukkal vittek.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűncselekmények Vas megye területét huszonöt esetben érintették, amelyből tizenhatot Szombathelyen követtek el. Ezen túl Zala megye és Fejér megye tekintetében – az ügy jelenlegi állása szerint – összesen huszonnyolc esetben törtek be családi házakba.

A 24 éves H. Deli őrtilosi, a 35 éves H. László letenyei, a 29 éves B. József sávolyi és a 33 éves Cs. Attila mesztegnyői lakost a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki. Az eljárásban Cs. Attila szabadlábon védekezik, a többi gyanúsítottat az őrizetbe vételük elrendelését követően – a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára – a Szombathelyi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!