Rendőrségi

2016.08.24. 12:54

Jövő héttől toboroz a rendőrség

Budapest, Szombathely – Szeptember 1-jén kezdi a toborzást a határvadász századokba az Országos Rendőr-főkapitányság. Szombathelyen a határvadász bevetési osztályhoz toboroznak és építménybővítés is lesz.

Bakos Ágnes

A tervek szerint novemberben indulnak az első képzések, majd jövő tavasszal, május végén lehetnek a határon azok a rendőrök, akiket a határvadász századok megerősítése miatt vesznek fel szeptemberben – mondta szerdán Papp Károly országos rendőrfőkapitány budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy a határőrizet megerősítése érdekében 3 ezer új rendőrrel növelik a határvadász századok létszámát. Az ok, hogy tovább erősödött az illegális migrációs nyomás a magyar-szerb, valamint a bolgár-szerb határon.

A Készenléti Rendőrség szervezetében jelenleg működő hét határvadász bevetési osztály mellett további nyolcat hoznak létre, és növelik több, köztük a Szombathelyen meglévő határvadász bevetési osztály létszámát.

A határvadász századokba szeptember 1-jétől toborozzák a fiatalokat, még a közösségi portálokon is ajánlják majd a lehetőséget - mondta a rendőrfőkapitány.

A létszámfejlesztés miatt indokolt egyes rendőrségi objektumok fejlesztése, bővítése – Szombathelyen is, ahol megkezdődött a bővítést megelőző felmérés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!