Répcelak

2014.01.19. 17:35

Marad a régi szállító

Répcelak - A korábbi cég szállítja el idén is a város hulladékát. Az önkormányzattal egy évre kötöttek szerződést.

Simon Erzsébet

Egy kormányzati intézkedés alapján az önkormányzatoknak fel kellett mondaniuk az eddigi hulladékgazdálkodási szerződést. Egy másik határozat alapján ilyen tevékenységet csak 50 százaléknál nagyobb önkormányzati vagy állami tulajdonú cégek végezhetnek. Az eddigi szolgáltató, a Müllex Kft. külföldi érdekeltségű cég, amellyel az önkormányzat és a lakosság döntő többségben elégedett volt. Az első pályázati körben, melyben az eddigi helyi és országos gyakorlatnak megfelelően tíz évre írták ki a tendert, egyetlen jelentkező sem akadt.

A hulladékszállítással foglalkozó cégek nem pályáztak, hiszen a kormányzat által előírt rezsicsökkentés miatt a répcelaki szállítás több milliós veszteséget jelentett volna évenként. A második, egy évre szóló kiírásra egy jelentkező volt, a korábbi szállító. Így az önkormányzat a Müllex Kft.-vel kötött szerződést a hulladékszállításra az idei esztendőre tudtuk meg dr. Németh Kálmán polgármesteről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!