Répcelak

2014.05.12. 16:10

Virágba borul a főtér

Répcelak - Az egész főtéri parkot behálózza az automata öntözőrendszer, amely ezentúl éjszaka szükség szerint oltja a szomját a dísztéri növényzetnek.

Simon Erzsébet

Nyaranta sok szép virág és bokor, cserje vonzza a tekintetet a művelődési ház előtti, néhány éve megújult dísztéren. Eddig az önkéntes tűzoltók segítségével oldotta meg a zöldnövényzet vízellátását az önkormányzat, ezentúl azonban automata öntözőrendszer szolgáltatja az éltető nedűt. Hétfőn megkezdődött a beruházás műszaki átadása.

 

- Csaknem hétmillió forint saját forrást használunk fel az automata öntözőrendszer kiépítésére - tájékoztatott Szabó József alpolgármester. - Az elmúlt nyarak aszályos időjárása készetett bennünket arra, hogy belefogjunk a beruházásba. Korábban nagy segítségünkre voltak az önkéntes tűzoltók, ők igyekeztek frissen tartani a néhány éve megújult főterünk virágait és zöldnövényeit. Most végleges megoldást találtunk. Pályázaton választottuk ki a legolcsóbb ajánlatot adó kivitelezőt. Az alpolgármester hozzátette: szerencsére csak a füves részt kellett feltörni, a díszburkolatot nem, mert a járdák alatt fúrt alagútban, 90 méter hosszon futnak a vezetékek. A zöldfelületeken mintegy száz szórófej léphet működésbe, a vizet egy régebbi kútból nyerik. Hamarosan egynyári virágokkal népesítik be az erre szánt parcellákat. Répcelak híres arról, hogy rengeteg virág színesíti a települést. Az új beruházással a rendszert később bővíthetik egyelőre a főtéri kruppok járnak jól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!