Répcelak

2014.06.22. 13:20

Hamar ismert lett a kormányablak

Répcelak - Két műszakban reggel nyolctól este nyolcig várják az ügyfeleket a közelmúltban nyílt kormányablak munkatársai.

Simon Erzsébet

Új kormányablak nyílt nemrég a kisvárosban, a Bartók Béla utcában, a polgármesteri hivatal épületében. Itt az okmányirodai ügyek intézése mellett a többi között tulajdoni lap kiállítása, családtámogatási kérelmek benyújtása és TAJ-kártya elkészítése is kezdeményezhető minden munkanapon reggel nyolctól este nyolc óráig. Hamar ismertté váltak az ügyfelek körében ezek a lehetőségek. Jelenleg előzetes bejelentkezés nélkül, rövid idő alatt egy helyen kényelmesen elintézhetők a legfontosabb állampolgári ügyek.

A modern és akadálymentesített ügyféltérben az eligazodást segítő információs táblákkal a látás- illetve hallássérülteknek is könnyebbé vált az ügyintézés. A répcelaki kormányablakban a kisgyermekes szülőket is megfelelő körülmények várják.

Az okmányirodai feladatokkal együtt 266 államigazgatási ügyben lehet bankkártyás vagy postán történő csekkes fizetéssel eljárást indítani, valamint tájékoztatást kérni. A kormányablakban azonnal intézhető ügyek közé tartozik például a személyazonosító igazolvány eltulajdonításának, megsemmisülésének, elvesztésének, megrongálódásának, illetve megtalálásának bejelentése, szállásadói nyilatkozat bejelentése és nyilvántartásba vétele, ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból kiadott hiteles térképmásolat iránti kérelem. A kormányablak kizárólag tájékoztatást nyújt például a terhességi-gyermekágyi segély, valamint a gyermekgondozási díj iránti kérelem esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!