Répcelak

2014.06.15. 17:15

Folkfesztivált rendeztek a Répce menti városban

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Répcelakon a Laki Kalinkó Folkfesztivált. A színes programok mellett finom ételek is várták az érdeklődőket.

Munkatársunktól

Az eseménysorozat pénteken délután kiállítás-megnyitóval és komolyzenei koncerttel vette kezdetét, majd a nap zárásaként Charlie koncertjére és utcabálra került sor. Szombaton a délelőtti Répce Expo megnyitóját követően felvonulás vette kezdetét lovaskocsikkal, zenészekkel, táncosokkal. Közben gyerekek járták az érdeklődők sorait, hogy borral és a rendezvénynek nevet adó kalinkóval kínálják őket, ami a „laki” finom tésztájú, csavaros formára fonott kalácsot jelent. A felvonulás során Répcelak néptáncosai, köztük az Ümmögő Népzenei és Néptánc Együttes tagjai rövid bemutatóval is szórakoztatták a közönséget. Ezt követően néhány imát magába foglaló ökomenikus istentiszteletet tartottak Aigner Géza római katolikus plébános és Verasztó János evangélikus lelkész közreműködésével. A rendezvény néptáncosok fellépéseivel folytatódott, majd színpadra lépett a Tükrös Zenekar is. Az este ismét bállal zárult.

Vasárnap birkapörköltfőző versenyen próbálhatták ki magukat az önjelölt szakácsok. Este Dombóvári István humorista gondoskodott a jó hangulatról. A rendezvény végül Tóth Gabi és Vastag Csaba koncertjeivel ért véget, dr. Németh Kálmán polgármester legújabb könyvét, a Répcelak története III. című kötetét dedikálta. Az eseményen részt vett Ágh Péter Vas megyei országgyűlési képivselő is.

A kulturális programok mellett kézműves vásárral, sajt- és borkóstolóval, gyermekprogramokkal is várták a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!