Répcelak

2015.02.09. 12:22

Móra Ferenc padjában ültek a répcelaki diákok

Répcelak, Kiskunfélegyháza - Móra Ferenc halálának évfordulóján szülőhelyén, Kiskunfélegyházán jártak a répcelaki Móra iskolából tizennyolcan.

Némethy Mária

Móra Ferenc 1934. február 8-án hunyt el. Halálának évfordulója alkalmából testvériskolák találkozóját rendezték meg szülőhelyén, Kiskunfélegyházán. Ezen vett részt a répcelaki Móra Ferenc alapfokú művészeti iskola küldöttsége.

- Csupa olyan gyermek jött velünk, akik amellett, hogy az iskola Móra-sarkában kialakított Móra könyvtárunk olvasói, az íróval kapcsolatos   feladatok megoldói, valamiben, például zenélésben, táncban, versmondásban jeleskednek, vagy a legjobb focisták - újságolta dr. Mesterházyné Jánosa Magdolna, a Móra iskola igazgatója.

A répcelaki küldöttség Móra szülőháza előtt. Fotó: Kéri András

Megkoszorúzták Móra Ferenc szobrát, fogadáson vettek részt a városházán, ellátogattak az író szülőházához, megtekintették a helytörténeti emlékeket. Beültek abba a padba, amelyben Móra is tanult. Öröm volt a találkozás erdélyiekkel, ők Zimándújfaluból és  Székelyújfaluból jöttek el. Átadták a vendéglátóknak a répcelaki iskolában készült ajándékaikat, és más  jellemző répcelaki termékeket, sajtot meg patront is. A Móra-emlékévhez kapcsolódó kiállítást alaposan megnézték, szeretnék annak félegyházi anyagát Répcelakra elhozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!