Jó, ha tudod

2022.01.20. 11:00

Új információs portált indított a NAV

Néhány napja debütált a NAV új információs, illetve online ügyintézésre is alkalmas portálja, amely a magánszemélyek és a szakmabeliek számára is új megoldásokat kínál – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-t.

MTI

A portál egyik legmarkánsabb újdonsága, hogy a teljes tartalomból át lehet navigálni a magánszemélyeknek szóló nézetre, amely leszűkíti az információk és nyomtatványok több tízezres állományát a legtöbbeket érintő körre. A hatóság közleménye szerint, ha a főoldalról valaki bejelentkezik a myNAV felületre, ott egyéni választás alapján a teljes tartalom szűrve jelenik meg, továbbá itt módosítható az e-mail-cím, a felhasználónév és a jelszó is – jegyezték meg. 

 

Az oldalon a középső sávban találhatók a kiemelt témák gyűjtőrovatai a fotókkal megjelenített csempéken. Ezek az ikonok az adóéven belüli aktualitásoknak adnak helyet; most itt olvashatók a személyi jövedelemadóval, szja-viszszatérítéssel, gépjárműadóval kapcsolatos információk. A NAV Online csempe mögött érhetők el az online rendszerek és az online ügyintézésre alkalmas felületek. 

 

A főoldalon kaptak helyet még egyebek mellett a hírfolyam hírei, az új nyomtatványok, a gyakori kérdések, az álláspályázatok, a NAV-kiadványok, de az üzemanyagárakat, az adónaptárt, a jegybanki alapkamatot és a hírlevelet is itt lehet elérni. A fejlesztést olyan kutatás előzte meg, amelyből kiderült, mit várnak el egy ilyen portáltól a magánszemélyek, a cégek képviselői, illetve a könyvelői és adótanácsadói szakemberek – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!