Forma-1

2022.01.08. 07:00

Verstappen az év sportolója Hollandiában

A Forma–1 gyorsaságiautós-világbajnokság 2021-es győztesét, Max Verstappent választották meg Hollandiában az év legjobb sportolójának.

Kelemen Attila

Az autós gyorsasági versenyzés királykategóriájának tavalyi vb-győztese a pályakerékpározás kétszeres olimpiai bajnokát, Harrie Lavreysent előzte meg a hollandok szavazásán, a harmadik helyen a nyári tokiói ötkarikás játékokon BMX-ben aranyérmes Niek Kimmann végzett. 

 

 

Verstappen legutóbb nemcsak az F1-es csapatfőnökök, hanem a pilóták év végi közvélemény-kutatásán is az élen végzett. Az F1 hivatalos oldala által végzett szavazáson a 2021-es mezőny 20 tagjából végül csak 14-en pontoztak, a Mercedes, a Red Bull és az Alfa Romeo két versenyzője nem adott le voksot. 

 

 

A különleges rangsort itt is az alapján számították, mint a csapatfőnököknél: az aktuális F1-es pontrendszer alapján kellett odaítélniük az elsőtől a 10. helyezettig járó pontszámokat a szerintük legjobb teljesítményt nyújtó 10 versenyzőnek. 

 

 

A végeredmény nem okozott meglepetést: a versenyzőtársak szerint Max Verstappen az első, a második Lewis Hamilton, a harmadik pedig Lando Norris. Érdekesség, hogy a további sorrend a kilencedik helyig teljesen megegyezik a csapatfőnökök rangsorával. Meglepetés, hogy a Mercedest konstruktőri címhez segítő Valtteri Bottas nem fért be az első 10 hely egyikébe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!