Röplabda

2022.03.18. 15:00

Két vállon a Széchenyi, győzött a SZoESE

Az NB II.-es férfi röplabdabajnokság rájátszásának első fordulójában hazai pályán győzött a SZoESE csapata a nyugati csoportban.

Szombathelyi Egyetemi SE– Széchenyi Győr 3:1 (-20, 21, 16, 21). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Barabás B., Őri A. 
SZoESE: Ujvári, Gőczi, Barbalics, Bodovics, Simon, Szabó. Csere: Konetsny, Kudron. Edző: Gőczi Roland. 

 

A találkozót döcögősen kezdték a szombathelyi fiatalok, nehezen akart összeállni a támadásuk, így aztán az első szettet öt ponttal a vendég Széchenyi nyerte meg. Barbalics helyén Konetsny folytatta, a csere kifizetődőnek bizonyult, mert beindult a SZoESE pontgyára, stabilabbá vált a házigazda szélsőjátéka, ami a támadásokban is megmutatkozott. A mérkőzés előrehaladtával egyre acélosabbá vált a szombathelyiek teljesítménye, a győriek pedig egyre többet hibáztak. 

 

Az apró betlik ellenére jól működtek a SZoESE nyitásai is. Feladópozícióban még mindenképpen erősödnie kell a csapatnak, ez volt az egyik gyenge pontja a házigazdának a centertámadások mellett. A negyedik szettre kezdett igazán összeállni a SZoESE játéka, megérdemelt hazai győzelem született. A SZoESE ötfős csoportjában legrosszabb esetben is a harmadik helyre várja csapatát Gőczi Roland. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!