Vers és próza

2022.03.07. 07:00

Versenyt hirdetnek Petőfi nevével Csepregen

Petőfi-vers- és prózamondó versenyt hirdet a forradalom és szabadságharc költőjéről elnevezett csepregi művelődési ház és könyvtár március 18-án 14 órára.

Várják mindazokat, akik Petőfi Sándor versei, prózai írásai közvetítéséhez kedvet éreznek, a versenyre egy kötelező és egy szabadon választott művel lehet jelentkezni. A kötelező előadás a János vitéz című elbeszélő költeményből négy (szabadon választott) versszak megtanulása és elmondása, amivel a jubileumi év – a költő jövőre esedékes 200. születésnapja alkalmából – közös versmondását szeretnék előkészíteni. 

 

Jelentkezni több korcsoportban lehet. Az első korcsoportba az 1–2. osztályosok, a második korcsoportba a 3–4. osztályosok, a harmadik korcsoportba a felső tagozatosok, a negyedik korcsoportba a középiskolások, az ötödik korcsoportba a felnőttek tartoznak. Jelentkezési határidő: március 16. 18 óra. Nevezni a választott versek, címek megadásával, név, elérhetőség megjelölésével lehet a [email protected] címen Ziembicki Erzsébet igazgatónál. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!