Sárvár

2013.06.06. 16:12

Kis bolygó, nagy ötlet

Környezetvédelmi versenyt rendeztek a múlt héten a Csónakázó-tó körül, ahol a csapatoknak elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteniük.

Június 1-jén harmadik alkalommal rendezte meg a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület általános iskolás csapatok számára környezetvédelmi versenyét. A nevezett csapatok a Csónakázó-tó partján nyolc állomáson mérhették össze tudásukat elméleti és gyakorlati feladatokban. Bizonyították, hogy jártasak az alternatív energiák, a madárvédelem, a gyógynövények, a kígyók, a nemzeti parkok, az újrahasznosítás és a tudatos vásárlás témaköreiben.

 

A verseny egyik  állomásán Biczó Tamásné és Gaál Dezsőné (Fotó: Bokorné Csonka Judit)

 

A szoros versenyben végül a sárvári Szent László Általános Iskola Nagy ötletek kis bolygónknak nevű csapata győzött (felkészítőjük Brodszky Péterné és Hidegh Lászlóné), akik jutalmul részt vehetnek egy kiránduláson az Őrségi Nemzeti Parkban. Második helyezett a Suliharmónia Általános Iskola Káld Természetanyák csapata.  Felkészítő tanárok:  Révész Ildikó  és Pupp Gábor. A harmadik helyezést a Zichy Antónia Általános Iskola Rábarti virágszálak csapata érte el. Felkészítő tanár: Pástiné Bernánovics Gabriella. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!